Kolagen: čudežni napoj za lepoto in zdravje

Se tudi vi soočate s prvimi znaki staranja? Vas povešena koža, gube in utrujen obraz spravljajo v slabo voljo? Privlačen videz je v sodobnem času zelo pomemben, zato vam bomo v današnjem članku predstavili kolagen, ki na naraven način pomaga pri ohranjanju zdravja in dobrega počutja. Končno se boste brez sramu pogledali v ogledalo in odhiteli novim zmagam na proti.

kolagen

Žlička kolagena na dan odžene gubice stran.

Kaj je kolagen in kakšne so njegove koristi?

Je beljakovina, ki sestavlja kar 70% naše kože. Lahko bi rekli, da je eden izmed najpomembnejših gradnikov našega organizma. Ni čudno, da ima mnogo pozitivnih učinkov na naše telo. Spodaj boste našli le nekaj najpomembnejših.

1. Skrbi za zdravo in sijočo kožo
Ena glavnih nalog kolagena je ohranjanje elastičnosti in vlažnosti kože. Ob rednem uživanju boste hitro opazili, da je vaša koža bolj čvrsta, lepšega videza in manj zgubana. Vse prijateljice bodo želele izvedeti magično formulo, zaradi katere izgledate tako privlačno in spočito.

2. Krepi nohte in lase
Pomanjkanje kolagena lahko povzroči lomljenje nohtov in las. Ste tudi vi med tistimi, ki se jim nohti zlomijo še preden dosežejo želeno dolžino? Sanjate o gostih, sijočih laseh, ki bodo rasli hitreje kot kadarkoli? Ne odlašajte in začnite z uživanjem kolagena.

3. Ohranja zdravje sklepov
Kolagen ni pomemben le za našo kožo, najdemo ga tudi v sklepnem hrustancu in nekaterih drugih tkivih. Če ga boste imeli v telesu dovolj, se lahko poslovite od nadležnih bolečin in vnetij, obenem pa izboljšate gibljivost vaših sklepov.

4. Blagodejno vpliva na prebavni trakt
Da vam primanjkuje kolagena boste verjetno opazili zaradi znakov, kot so izpadanje las, gube in bolečine v sklepih. Mogoče ste pozabili, da se v notranjosti telesa dogaja še več stvari, ki močno vplivajo na naše počutje. Ste vedeli, da se kolagen nahaja tudi v črevesni steni? Njegova prisotnost je nujna za moč in učinkovitost našega prebavnega trakta, zato ga začnite dodajati še danes.

Ali obstaja več različnih tipov kolagena?

Verjetno si ne bi mislili, da je do danes opredeljenih kar trideset različnih tipov kolagena. Za današnjo temo je pomembno predvsem poznavanje tipa 1 in 2, ki se nahajata v koži, kitah, kosteh, ožilju in vezivnih tkivih. Kolagen tipa 1 je pomemben za preprečevanje znakov staranja, medtem ko je tip 2 zadolžen za zdravje našega črevesja. Pomembna sta tudi tip 5, ki pomaga pri hitrem obnavljanju celic in tip 10, ki je ključen za zdravje hrustančnih tkiv v telesu.

kolagen

S pomočjo kolagena tipa 1 boste omilili znake staranja.

Kako zadostiti potrebam po kolagenu?

Sinteza kolagena se po tridesetem letu naravno upočasni, zato v tem obdobju opazimo prve znake staranja. Z novimi znanji in napredkom v tehnologiji lahko vzpodbudimo tvorbo kolagena v telesu in preprečimo prezgodnje staranje. V spodnjih vrsticah si lahko preberete na kakšen način povečati raven te izjemno pomembne beljakovine.

Ustrezna prehrana je ključnega pomena pri dvigovanju koncentracije kolagena v telesu. Nahaja se predvsem v živilih živalskega izvora, ki vsebujejo ogromno količino proteinov. Z uživanjem lososa, govejega mesa, piščanca in nekaterih drugih živil, boste zagotovo izboljšali nivo kolagena v telesu. Da bo absorpcija in izgradnja le tega čim večja, pa morate v telo vnašati tudi hrano, ki je bogata z različnimi vitamini ter minerali.

Prehranska dopolnila so najučinkovitejši način, s pomočjo katerega bo kolagen zagotovo prišel na pravo mesto. Absorpcija le tega je namreč mnogo boljša, kot pri uživanju živil. Na tržišču sta najbolj pogosta ribji in goveji kolagen, poleg tega pa lahko zasledite tudi jajčnega in nekatere druge.

• Ne pozabite na zdrav življenjski slog. Stres, pomanjkanje spanja, neustrezna prehrana in premalo gibanja lahko občutno zmanjšajo nastajanje kolagena v koži. Vedite, da boste morali tudi sami vložiti nekaj truda, drugače prehranski dodatki ne bodo učinkovito delovali.

V kakšnih oblikah se prodaja kolagen?

Danes je na tržišču prisotnih kar nekaj kolagenskih dodatkov. Eden najpopularnejših je hidroliziran kolagen, ki ga najdemo v obliki prahu, tekočine ali kapsul. Proizvajalci v izdelke velikokrat dodajo tudi nekatere druge učinkovine, ki spodbujajo delovanje kolagena in povečujejo njegove učinke. Sem spadajo vitamini C, E in A ter nekateri minerali, kot je na primer cink.

Kolagen je izjemno popularen prehranski dodatek, zato ga v zadnjih letih lahko zasledimo v izvirnih kombinacijah. Dodajajo ga v čokoladice, energijske napitke in druga živila, pa tudi v kreme in losjone, ki jih nanašamo neposredno na kožo.

Kako uporabljati kolagen?

V lekarnah in drugih prodajalnah po navadi priporočajo uživanje na tešče, sicer pa ne bo nič narobe, če ga zaužijete v kateremkoli drugem delu dneva. Uporaba je seveda odvisna od oblike, ki ste jo izbrali. Kolagen v prahu po navadi vmešate v kozarec vode ali drugega napitka, tekočino pa lahko popijete na eks, tako kot marsikatero žgano pijačo.

Možnosti je ogromno, zato si vzemite čas in izberite popoln kolagen po vaših željah. Privoščite si izdelek z vašim najljubšim okusom, aromo ter sladili in ga zmešajte z vodo. Okusen in osvežujoč napitek je kot naročen za vroče poletne dni. V primeru, da vam prah ali tekočina z okusom ne ustrezata pa izberite izdelek brez dodatkov, ki je tako nevtralnega okusa, da ga boste lahko vmešali v kavo, čaj ali drug priljubljen napitek.

kolagen

S kolagenom nevtralnega okusa lahko obogatite vašo kavo.

Kako izgleda proizvodnja kakovostnega kolagena?

Kolagen mora biti proizveden z najvišjimi standardi za kakovost in varnost hrane. Vsebovati mora čiste, kvalitetne, preverjene in redno analizirane sestavine. Proizvajalec naj vam zagotovi certifikate HACCP, GMP in IFS22000, ki dokazujejo, da so ves čas zagotovljeni ustrezni postopki in ukrepi. Le ti zagotavljajo kakovost izdelka. Vsaka serija mora biti testirana v laboratoriju, kjer se preveri tudi parametre varnosti. Kvalitetna proizvodnja zagotavlja doslednost in skladnost s specifikacijami izdelka. To pomeni, da je v proizvodu točno taka količina sestavin, ki je navedena na embalaži.

Na kaj moram paziti pri nakupu?

1. Kombinacija različnih učinkovin
V vaše telo se bo najbolje absorbiral izdelek, ki vsebuje različne vire kolagena, poleg tega pa ima dodane tudi druge učinkovine, ki pripomorejo k izboljšanju vašega zdravja in videza.

2. Izberite proizvajalca z vsemi dovoljenji in certifikati
Pomembno je, da pred nakupom kolagena pobrskate po internetu in poiščete kvaliteten kolagen, ki se ponaša z različnimi certifikati. Izdelki so namreč pridelani v velikih količinah, zato obstaja nevarnost kontaminacije s težkimi kovinami in drugimi snovmi. Zavedajte se, da nekateri prodajalci hrepenijo po hitrem zaslužku in jih vaše dobro počutje niti najmanj ne zanima. Izberite torej nekoga, ki vam bo predložil vsa potrebna dovoljenja za prodajo prehranskih dopolnil.

Podjetje Dodajprehrani.si

Spoznajte podjetje, ki se lahko pohvali z enim in edinim nočnim kolagenom na evropskem trgu. Odlična formula svoje delo izvaja ponoči in zagotavlja pravi lepotni spanec. Izdelek je sestavljen iz kombinacije morskega kolagena, naravnih zelišč in surovih probiotikov. Kombinacija hmelja in baldrijana bo poskrbela za zdrav in učinkovit spanec. Učinkovini ugodno vplivata na receptorje v možganih in umirita naše živčevje. Za zdravje in lepoto med počitkom je odgovornih tudi 6 probiotičnih sevov, ki obnavljajo črevesje in izboljšajo počutje. Najmočnejši antioksidant na svetu, ki je dodan kolagenu bo poskrbel za odpornost vašega imunskega sistema, prefinjen okus po jagodah pa bo dokazal, da resnično obstaja proizvod, ki ga ni težko spraviti po grlu. Kolagen 3 v 1 spodbuja gladko, žarečo in sijočo kožo, svojo magijo pa ustvarja medtem, ko sladko sanjate.

V primeru, da imate glede nočnega kolagena nejasnosti in vprašanja se lahko obrnete na zaposlene iz podjetja Dodajprehrani.si. Dosegljivi so na telefonski številki 070/ 557/ 788, z veseljem pa vam bodo odgovorili tudi na sporočilo, ki ga pošljete na elektronski naslov info@algena.si.

Rate this post