Poročni fotograf ali domači posnetki?

Se pripravljate na svoj veliki dan? Potem ste gotovo že pomislili na vse stroške, ki jih organizacija takšnega dne prinese. Med stvari, pri katerih naj denar nikakor ne bo ovira, spada tudi TOP poročni fotograf. Medtem ko se pri nekaterih aspektih poroke izplača malo pogledati tudi na denar, pri drugih nikar ne skoparite, saj si boste s tem nakopali veliko več težav kot koristi.

Poročni fotograf

Poročni dan pride in mine. Ko je slavje mimo, vam ostane le še vaša ljubljena oseba, s katero stopate na pot skupnega življenja, in seveda spomini na najlepši dan vašega življenja. Med osebami, ki skrbijo, da bodo spomini na vašo poroko čudoviti, je seveda najpomembnejši fotograf oziroma fotografinja, ki v objektiv ujame utrinke vašega poročnega slavja, da spomini ne ostanejo samo v vaši glavi, temveč jih lahko vzamete v roke in si jih ogledate, ko se vam to zahoče, ali pa jih delite z drugimi. A morda se sprašujete, ali se najem poročnega fotografa sploh še splača.

Danes, ko že domala vsi v žepih nosimo naprave, ki so sposobne delati skorajda profesionalne fotografije, zveni precej mamljivo, da bi fotografiranje na poroki prepustili kar gostom in tako prihranili. Žal to ni dobra ideja. Obstaja več razlogov, zakaj je poročni fotograf oziroma fotografinja definitivno boljša izbira.

Ne silite gostov, da najpomembnejši dan vašega življenja opazujejo skozi zaslone. Vsi, ki nas najamete za svoj poročni dan, smo tam zato, da poskrbimo, da dogodek poteka brez zapletov in da se lahko samo prepustite in uživate. Tako vi kot vaši gosti. To so ljudje, ki ste jih na svojo poroko povabili, da z vami proslavijo vašo zvezo, in ne poceni delovna sila.

Velja celo razmisliti o tem, da bi goste prosili, naj sploh ne fotografirajo. Bleščeč zaslon telefona lahko namreč pokvari še tako profesionalno fotografijo. Kako bi se počutili, če bi na fotografiji enega najlepših trenutkov vašega življenja, kot je na primer poročni poljub, pozornost od vas in vaše ljubljene osebe odvračal kup bleščečih se pravokotnikov?

Še nekaj govori v prid temu, da goste vljudno povabite, naj telefone pustijo v žepih in torbicah. Če se odločite za poročnega fotografa, boste vi prvi, ki boste videli fotografije svoje poroke in se boste lahko sami odločili, katere fotografije boste delili z drugimi na socialnih omrežjih. Posebej med obredom gosti ponavadi sedijo na svojih mestih in zato njihove fotografije nikakor niso idealne. Poročni fotograf pa ima več svobode, lahko se premika po lokaciji in fotografira od daleč, lahko pa se paru tudi povsem približa in posledica so seveda bolj dinamične in zanimive fotografije.

Ste že slišali rek, da obleka (ne) naredi človeka? No, fotoaparat zagotovo ne naredi fotografa. Poročni fotograf ni le oseba z dragim fotoaparatom, ampak je to oseba z izkušnjami, izobrazbo in nenazadnje občutkom, ki je sposobna v objektiv ujeti najlepše trenutke in jih predstaviti, kot so se res zgodili.

Muhasto vreme in spreminjajoča se svetloba. Kot že omenjeno ima poročni fotograf dovolj izobrazbe in izkušenj, da vedo, kako se odzvati in prilagoditi na vse vremenske razmere. Svetloba namreč močno vpliva na kakovost fotografije in vaš bratranec s pametnim telefonom (ali s fotoaparatom) ne bo kos vsem izzivom, ki jih fotografom prinašajo različne vremenske razmere.

Pametni telefon, pa naj bo še tako dober, se po kakovosti fotografij ne more meriti s profesionalnimi fotografi. Na dnevni svetlobi marsikateri pametni telefon dela lepe fotografije, ki se na prvi pogled lahko kosajo s profesionalnimi. Kaj pa na primer v zaprtem prostoru, osvetljenem s svečami, ki migetajo? Takšne okoliščine zahtevajo napravo z dovolj »konjskimi močmi«, ki bo zmožna zajeti dovolj svetlobe, da fotografije ne bodo nek neopredeljiv zmazek. Tako kakovostna in močna naprava pa seveda zahteva nekoga, ki ima dovolj znanja, da zna z njo rokovati. Dober poročni fotograf bo s svojim profesionalnim fotoaparatom znal narediti fotografije, ki ne bodo le lepe navkljub okoliščinam, v katerih so bile posnete, temveč bo okoliščine znal izkoristiti in s tem poudariti lepoto fotografij.

Kar plačate, tudi dobite. Poročni fotograf ima resda svojo ceno, a za ta denar dobite 500 profesionalnih digitalnih fotografij visoke kakovosti in fotoknjigo s fotografijami, ki so izbrane izmed več tisoč posnetkov, da svojo pot k vam najdejo res zgolj najboljši med najboljšimi. Poleg tega pa vam ne bo treba loviti povabljencev in jih prositi, naj vam pošljejo fotografije, in spet smo pri tem, da vam poročni fotograf pomaga olajšati vaš dan in dni po njem.

Pri spominih na vaš veliki dan zato nikar ne skoparite. Profesionalni fotografi poskrbimo za kakovostne fotografije, vi in vaši gosti pa se lahko sprostite in uživate v slavju.

Rate this post