Pomanjkanje magnezija je glavni vzrok za odpovedovanje vašega telesa

Zdrav duh v zdravem telesu. Tega si želimo vsi, a nekaj čisto drugega je, kaj smo za to pripravljeni narediti. Ljudje danes posegajo po najrazličnejših dietah, kjer so v ospredju predvsem makrohranila (beljakovine, ogljikovi hidrati, ipd.), pri tem pa prepogosto pozabljajo na čisto preproste elemente, ki jih telo potrebuje za normalno delovanje. Eno takšnih je zagotovo magnezij in velikokrat pozabljeno pomanjkanje magnezija.  Kako pa sploh lahko veste, da imate pomanjkanje magnezija? O tem si preberite v nadaljevanju.

Kako veste, da je pomanjkanje magnezija težava s katero se srečuje vaše telo?

Neverjetno je dejstvo, da magnezij kot mikrohranilo sodeluje v kar 300 procesih v našega telesa. Magnezija ne moremo sami pridelati v telesu, zato ga moramo k prehrani dodajati. Poglejmo si, kateri procesi v našem telesu bi bili onemogočeni, če bi prišlo do kroničnega pomanjkanja magnezija:

  • Motena sinteza beljakovin, ki so zelo pomembne za oblikovanje postave, ki si jo sami želite.
  • Potrebujemo ga za nemoteno delovanje živčnega sistema, mišičevja in srčne mišice.
  • Magnezij se uporablja tudi kot element za optimalno maščobno porabo.
  • Z njim je povezano tudi uravnovešeno psihološko stanje, elektronski balans in delitev celic.
  • Pomemben je tudi za uravnavanje pritiska in glukoze v krvi.
  • Potrebujemo ga za uravnavanje zdravja zob in kosti.
  • Nujen je za normalno delovanje tvorbe RNK in DNK.

Kljub temu, da je magnezij mikroelement, ki ga potrjujemo za normalno delovanje organizma, pa ga po študijah strokovnjakov primanjkuje kar 75% zahodnega prebivalstva. To pušča hude dolgoročne posledice na zdravstvenem stanju svetovnega prebivalstva.

Vaše telo vam bo na različne načine želelo sporočiti, da mu primanjkuje življenjsko potrebnega magnezija, seveda pa je od nas odvisno ali bomo te znake znali prepoznati, jih upoštevati in pomanjkanje dejansko nadomestiti. Najbolj pogost pojav, ki ga lahko skoraj takoj povežemo s pomanjkanjem magnezija so zagotovo mišični krči in utrujene mišice. Te bo znal prepoznati skoraj vsak laik, težje pa bo pomanjkanje magnezija opaziti pri znakih kot so: nihanje razpoloženja, kronična utrujenost, nemotiviranost za delo, depresija, nemirnost, težje fokusiranje na trenutno dogajanje okoli vas, visok krvni tlak, nemiren spanec, insmonia, migrenska stanja in glavoboli, idr.  Zavedajte se, da so ti znaki le tisti najbolj pogosti. Za pomanjkanje tega mikroelementa lahko telo uporablja tudi druge manj znane znake. Spodbujamo vas, da se o tem pogovorite z zdravnikom ali prehranskim strokovnjakom.

KAKO LAHKO POMANJAKANJE MAGNEZIJA URAVNAVATE S POVEČANJEM DOLOČENIH VRST ŽIVIL IN DODANJANJEM V KAPSULAH?

Velike količine magnezija se skrivajo v živilih kot so: brokoli, čičerika, špinača, grah, oves, zelje, mandlji, sončnična semena, avokado, idr. Seveda v primeru pomankanja le-tega spodbujamo povečanje količin tovrstne hrane, vseeno pa bo pravilno doziranje veliko lažje z uporabo kapsul. Pri nakupu le-teh je še toliko boljše, če sta kapsulam magnezija dodana tudi vitamina B6 in D3, ki bosta odločilno pripomogla k absorpciji magnezija in boljšemu počutju.

Spodbujamo vas, da prevzamete kontrolo nad tem kaj sami vnašate telo, saj vam bo vaše telo dolgoročno gledano neizmerno hvaležno. Zdravo dopolnilo vam bo, ob pogostem dnevnem doziranju, prineslo občutek sproščenosti.  Pri tem ne pozabite na nujno potrebne mikroelemente, ki jih morate dodajati k prehrani. Spoštujete svoje telo in mu zagotovite tisto, kar za svoje delovanje najbolj potrebuje.

Rate this post