5 razlogov, zakaj je najem vozil boljši kot nakup

Avtomobil je ena najbolj praktičnih stvari, ki jo imamo v lasti. Z njegovo uporabo je čas potovanja od točke A do točke B krajši, udobnejši in praktičnejši. V kolikor živite v odročnih krajih s slabimi javnimi prometnimi povezavami, je nakup avtomobila seveda smotrna odločitev. V kolikor pa živite v večjem mestu, kjer avtomobil uporabljate bolj poredko in za izbrane priložnosti, pa je iz vidika stroškov in ostalih dejavnikov morda bolj smiselna izposoja avtomobila. Naša prestolnica počasi sledi trendom večjih mest, kjer izposoja tudi počasi pridobiva na priljubljenosti. V nadaljevanju smo zbrali le 5 razlogov zakaj se vam bolj splača tedenski najem vozil pri rent a car v Ljubljani kot nakup lastnega avtomobila.

Najem vozil je lahko cenejši kot nakup

1. Manj stroškov

V kolikor živite v večjem mestu, imate vse, kar potrebujete, na dosegu roke oz. javnega prevoza, za kar avtomobila praktično ne potrebujete. Če avta ne rabite vsakodnevno, temveč le ob posebnih priložnostih, ko se želite podati na izlet ali drugi konec Slovenije, se vam le-tega bolj splača izposoditi kot pa kupiti. Začetna investicija novega avtomobila lahko znaša več tisoč evrov, k čemer pa treba prišteti še stroške vzdrževanja, zavarovanja, bencina, parkinga ipd. Če se odločite za najem vozil, teh stroškov nimate, saj plačate samo znesek za obdobje izposoje in za bencin, ki ga porabite.

2. Prilagodljivost – dnevni ali tedenski najem vozil

Poleg nizkih stroškov je druga ključna prednost izposoje ta, da si lahko avtomobil izposodite za poljuben čas. Lahko ga najamete za en dan, dva dni, vikend izlet ali en teden. Časovne omejitve ni, tako da se lahko z izposojenim avtomobilom odpeljete tudi na daljši dopust ali pa ga najamete v obdobju, ko je vaš avtomobil na popravilu. V kolikor ste si avto že izposodili za določeno obdobje in bi želeli podaljšati, le obvestite poslovalnico in uredite pogodbo za podaljšanje.

3. Zapeljite se vedno z novim avtom

Druga prednost, ki jo ima najem vozil je ta, da se vedno lahko zapeljete naokrog z najnovejšim vozilom. Skoraj vsak rent a car v Ljubljani ima v svojem voznem parku sodobne jeklene konjičke, ki niso starejši od nekaj let. Prednost izposoje je tudi ta, da lahko sami izberete, s kakšnim avtom se boste peljali. Za obisk starih staršev na drugem koncu države lahko izberete cenejši in varčnejši manjši avto, za vikend izlet prostornejšega karavana, za udeležbo na kakšnem slavnostnem dogodku pa navdušite z avtomobilom višjega cenovnega razreda.

4. Brez skrbi na poti

Ne samo, da so avtomobili novi, redno servisirani in vzdrževani, v najem vozil je vedno vključeno tudi osnovno zavarovanje, vinjeta, 24-urna pomoč na cesti in nadomesti avto. Tako vas ne rabi skrbeti, če boste udeleženi v prometni nesreči, če bo počilo vetrobransko steklo ali spustila guma, saj je mogoče z doplačilom kriti tudi večje poškodbe. Vsi avtomobili so primerni tudi za potovanje v tujino, vendar je za to potrebna predhodna obvestitev, v primeru večdnevnega obiska pa je potrebno tudi nekaj dodatne skrb za avto. Vsi avti imajo priloženo tudi zeleno karto.

5. Praktično in enostavno

Izposoja avtomobila je precej praktična in enostavna. Za najem vozil poleg vozniškega izpita, osebnega dokumenta in kreditne kartice obstajata dva pogoja: starost vsaj 21 let in dve leti vozniških izkušenj. Skoraj vsak rent a car v Ljubljani ima širok vozni park, kjer lahko bolj kot ne izbirate med različnimi znamkami, modeli in velikostmi. Marsikateri rent a car v Ljubljani nudi tudi možnost, da vam avtomobil dostavijo tudi v radiju nekaj kilometrov od njihovega kraja poslovanja, prav tako ga je mogoče pustiti na drugi lokaciji.

Ali obstaja samo rent a car v Ljubljani?

Slovenija je majhna država, kjer je avtomobil še vedno precej cenjen in ga marsikdo jemlje kot stvar, ki si jo mora lastiti vsak posameznik. Sam najem vozil je trend, ki se je začel v večjih zahodnih mestih, z namenom prihranka na stroških, zmanjševanja prometa v mestih ter iz ekološkega vidika. Čeprav se ne moramo kosati velemesti, pa trend postaja vedno bolj priljubljen tudi pri nas. Čeprav je največ ponudnikov v prestolnici, pa jih najdete tudi v drugih večjih mestih, morda z manjšim voznim parkom in dražjo ponudbo.

Rent a car Ljubljana je enostaven proces

Pa še nekaj najpogostejših vprašanj

  • Ali so ob izposoji kakšni skriti stroški? Ne, ob izposoji ni obveznih doplačil, vsa doplačila (dodatno zavarovanje, vračilo v drugem kraju ipd.) so jasno predstavljena v pogodbi.

  • Ali moram avto upravljati samo jaz ali lahko tudi kdo drug? Avto lahko upravlja le oseba, ki je navedena v pogodbi. Dodatno se lahko v pogodbo doda dodatni voznik, v tem primeru lahko avto upravljata ti dve osebi.

  • Kako je z gorivom? Avtomobil v rent a car v Ljubljani prejmete s polnim rezervoarjem, takšnega tudi vrnete.

  • Kaj če imam z izposojenim avtom prometno nesrečo? Če ste bili z izposojenim avtom udeleženi v prometni nesreči je potrebno obvestiti policijo in priskrbeti policijski zapisnik ter takoj obvestiti izbrano poslovalnico. Ob vračilu je potrebno izpolniti izjavo o prometni nesreči oziroma tehnični težavi avta.

Rate this post