Kolikšne znašajo cene za odkup odpadnih kovin?

Cene odpadnih kovin se prilagajajo dnevno ali tedensko glede na cene kovin na glavni borzi v Angliji že kar nekaj desetletij. Za vas se cene odpadnih kovin prilagajajo tudi glede na količino, ali jih je treba rezati in odvažati, kako so čiste in katere vrste so. Zato se cene prilagajajo individualno glede na vašo ponudbo in ceno poznate vnaprej, saj kovine natančno zmerijo, stehtajo z zelo natančnimi tehtnicami in merilnimi aparati za vrsto in čistost kovin, zato lahko prilagodijo cene glede na vašo ponudbo in vse naštete parametre. Takoj boste vedeli, koliko boste dobili na svoj račun ali v gotovini. Posameznikom in podjetjem se splača prodati odpadne kovine, bodisi od strojev, posode, orodja, kovinskih predmetov, gradbenega materiala, bodisi od ostankov proizvodnje, tudi opilki pridejo v poštev. Tako si boste znižali stroške nabave surovine ali produkta in očistili vašo okolico.

Kakšne so dejansko cene odpadnih kovin na trgu sedaj?

Okvirne cene odpadnih kovin na trgu se prilagajajo cenam kovin na borzi. Za tono aluminija boste dobili približno 1350 Eur na dan objave članka, če pa je mešan, pa na primer okoli 600 Eur za tono. Možne so seveda vse vmesne različice. Za baker pa dobite na primer med 1900 in 6000 Eur na tono surovine, odvisno je od njene čistosti in ohranjenosti. Za jeklo in železo pa dobite med 100 in 180 Eur za tono. Vendar se cene odpadnih kovin določajo zelo natančno glede na njihovo ohranjenost in stanje ter težo, kar vam bodo naredili na licu meta mojstri iz podjetja za odkup kovin.

 cene odpadnih kovin

Kaj lahko prodate?

Prodate pa lahko dejansko vse, kar je izdelano iz kovin, tudi bakrene žice, različne kable, celo z ovojem ter vtikači, vendar so manj cenjeni, ker potrebujejo več recikliranja, kot čistejše kovine. Dobra stran vsega pa je, da ti podjetje reciklira vse materiale, tudi plastiko, v katero so oviti kabli in žice, tako da je za naravo 100 % poskrbljeno. Cene odpadnih kovin za kable so drugačne od čiste kovine, ki jo dobite iz proizvodnje, ostankov proizvodnje, orodja, gradbenega in pohištvenega materiala, strojev in podobno. Zato ne skrbite, če imate velike kovinske stroje, stare vozove, nakladalke, verige, drogove, ograje, stopnišča, omare, lonce, orodja, žeblje in matice, vse to lahko prodate skupaj z internetnimi kabli in navadnimi kabli z vtikači vred. Če imate tega dosti v prostorih in okolici, se splača vse skupaj zbrati in odpeljati ali naročiti odvoz in razrez velikih kosov.

Kako poteka odkup odpadnih kovin?

Cene odpadnih kovin so dnevno in tedensko določene na borzi, to je osnova izračun vaše cene odpadnih kovin. Vi samo pokličete telefonsko številko na zgornji povezavi ali izpolnete obrazec za naročilo in oglasili se vam bodo takoj, ko lahko ter vam povedali, koliko lahko pričakujete za svoj odpadek. Če je vaš odpadek enkraten, je najbolje, da vse odpadke zberete na enem mestu in jih sortirate. Ko jim boste sporočili, kaj točno imate, vam bodo povedali po telefonu. Povedati jim morate tudi, ali imate velike kose za razrez, da to upoštevajo in ali potrebujete odvoz ter lokacijo.

Enako velja za periodičen, torej stalen odkup kovin z vaše lokacije. Zbirate jih v zabojnike in vam jih redno odvažajo, cene odpadnih kovin pa se prilagajajo cenam kovin na borzi. Vsekakor pa zadnje čase zgolj rastejo, ker je te surovine malo in je tudi proizvodnja rude izjemno potratna, draga ter za naravo škodljiva dejavnost. Zato je odkup kovin tako cenjen, dejansko vedno bolj. Cene odpadnih kovin pa zaradi tega razloga vedno bolj rastejo. Ker kovine niso poceni, niti izdelki iz njih, se pa zato splača zaradi zmanjšanja stroškov odpadke prodati.

 cene odpadnih kovin

Ekološki vidik prodaje odpadnih kovin

Cene odpadnih kovin so precej visoke tudi, ker ves svet podpira rajši recikliranje starih odpadnih predmetov iz kovin in ostankov ter odpadkov, kakor pa proizvodnjo nove rude. Ta je izjemno škodljiva za naravo, umazana tehnologija, ki je po vrhu vsega še zelo draga, veliko dražja od samega recikliranja in ponovne uporabe starih kovin. Zato boste za te kovine dobili kar dosti denarja in zato nekateri še dolga desetletja živijo od tega, pobirajo kovine v okolici, prosijo lastnike hiš in podjetij zanje in jih prodajajo, ker se da od tega dobro zaslužiti, kar pomeni, da si boste drastično zmanjšali stroške nabave kovine in nima smisla, da jo podarite komurkoli ali odpeljete na odpad, ker jo bodo tam gotovo prodali naprej.

Če pogledate zgornje cene odpadnih kovin, boste ugotovili, da si boste zmanjšali nabavo kovin in izboljšali proračun, zato pokličite takoj in se posvetujte, kako naprej. Podjetje bo vse naredilo namesto vas, vi pa boste dobili na račun ali v gotovini znesek, ki vas bo presenetil in vas razveselil. Ta znesek boste lahko dobivali periodično in redno glede na to, če imate proizvodnjo in stalne odpadke. Tako boste imeli okolico povsem čisto, podtalnica ne ob onesnažena in pripomogli boste k ohranjanju planeta s ponovno uporabo kovin, pa še zaslužili boste zraven. Pri tem pa vam ni potrebno nič narediti, saj bodo varno razrezali in naložili ter odpeljali ves vaš odpadek, ki se vam je nabiral v okolici desetletja, morda več generacij. Čas je, da to prekinete in zadihate v čisti okolici. Čas je, da si povrnete stroške nabave kovinskega materiala in proizvodov.

Rate this post