Zakaj se gugalnik splača nabaviti za vašega otroka

Gugalnik je za otroke nekaj najbolj zanimivega, saj jim je všeč guganje, ker gugalnik pomirja, sproža lahko tudi adrenalin in spominja na maternico, ko se je otrok gugal v mami. Zato imamo gugalnice radi tudi odrasli in če jih srečamo, se jih razveselimo. Nemalo odraslih ima velike gugalne stole, ki so kot gugalniki za dojenčke, malo večje otroke in tudi že za velike otroke. Katerega boste izbrali vi?

Zakaj je gugalnik za vašega otroka tako zabaven?

Od nekdaj že, od kar človeštvo pomni, so se otroci radi gugali. Ponavadi je bilo to v kosu blaga, povitega okoli mame, ki je hodila ali delala. Dostikrat so gugalnike izdelovali iz lesa ali pa je bil gugalnik izdelan kar iz ovijalk ter vrvi in pripet na vejo drevesa. Gugalniki imajo ponavadi kakšno visečo mrežo ali blago, v katerega se otrok lahko zavije in tam leži ter spi ali sanjari.

gugalnik

Nekateri otroci so nagnjeni k adrenalinu in zanje gugalnik predstavlja vir zabave in poživitve. Staršem včasih zaledeni kri v žilah, če ti otroci skušajo gugalnik pognati čim višje in čim dlje ter pri tem kričijo ter uživajo in ne pomislijo, da bi se lahko zvrnili. Zato kupite za vašega malčka varnega in zanesljivega.

Kakšni gugalniki so na voljo?

Na voljo so na primer gugalniki za dojenčke. Ti so res majhni in narejeni tako, da dojenček lahko leži v njem, se guga in drema ali spi. Lahko se igra tudi s kakšno igračo, ki je pripeta na ročaj gugalnika zato, da uri motoriko in zaznavanje, ki sta pomembna za njegov razvoj.

Gugalniki so različnih oblik, vsi so mehki in nekateri imajo streho, da otroka ne moti sonce, drugi so odprti in spet tretji so zaprti ali zložljivi, da lahko otroku pustite svobodo gledanja okolice ali pa ga izolirate, da v miru spi in ga okolica ne moti. Ti gugalniki so varni in otroka lahko tudi varno pripnete, so na trdnih stojalih, ki so prožna in se zato otrok ne more prevrniti. Tako majhen otrok tudi še ni sposoben sam s svojo silo teže zamajati gugalnik, zato bo potreboval vašo pomoč ali pomoč nekoga od zunaj, da ga bo gugal. Ko zaspi, pa ga seveda lahko pustite spati kar tam, saj bo ta naprava mirovala.

Gugalniki za večje otroke

Izberete pa lahko tudi večji gugalnik, ki je namenjen otrokom, ki že sami sedijo. Ti gugalniki so v obliki sedežev, v katere posadite otroka, ki se varno zagozdi s spodnjim delom telesa v sedež in se lahko guga tudi sam, ker se lahko premika in ne leži, ampak je le delno nagnjen nazaj, lahko pa se postavi tudi bolj pokonci. Ti gugalniki so opremljeni z igračami, ki visijo z ročaja, da se otrok lahko z njimi igra in premika roke ter oči in glavo. To je zanj izjemno pomembno, saj tako postopoma gradi mišice, kite ter motoriko, ki mu bo kasneje prišle prav, predvsem, ko shodi. Ta pripomoček vam bo pomagal otroka umiriti. Hkrati ga lahko tudi hranite in imate namesto stolčka za hranjenje. Nekateri gugalniki so dejansko pol hibrid s tem stolom.

Gugalnik za še večje otroke, ki že nekaj časa tekajo in hodijo naokoli in so stari tudi že nekaj let, pa so taki, kot za odrasle osebe, le da so malo manjši. Gre za viseče mreže izdelane iz blaga, v katere otrok lahko sede ali se uleže in se guga. Ti gugalniki so namenjeni igranju tudi na prostem, kjer se jih lahko pritrdi na strop stavbe ali na zelo trdno vejo zdravega drevesa. Če imate visečo vrečo za sebe, jo boste seveda nabavili še za otroka, saj je viseča vreča za odrasle zanje prevelika in se težko skobacajo iz nje ter tudi vanjo, lahko se tudi prevrnejo. Ti gugalniki so za otroke narejeni tako, da so fiksni na štirih koncih in zato bolj varni. Oglejte si ponudbo in izberite take, kot vam ustrezajo. Otroci vam bodo hvaležni.

Rate this post