Inlay za vaše zobe

Karies je nekaj kar se lahko hitro pojavi na naših zobeh. Lahko pa le ta uniči velik del našega zoba. Zato pa danes zobozdravniki poznajo rešitev in tako lahko s tem tudi nadomestimo ta uničen del. To se imenuje inlay in mislim, da še marsikdo sploh ni slišal za to. Je pa izdelan iz porcelana in izgleda čisto tako kot pravi zob. Potem se niti nič ne opazi, da so vam zobozdravniki kaj delali. Nekateri zaprosijo tudi za zlate inlaye, odvisno je od vas. Delajo tudi takšne, ampak še vseeno se jih največ odloči za tisto prvo možnost, za inlay iz porcelana, ki izgleda veliko bolj naravno.

inlay

Preden pa vam bo zobozdravnik naredil inlay pa mora narediti še nekaj z vašim zobom. Ker je okrušen zob lahko res oster, ga morajo najprej pobrusiti. Potem pa sledi jemanje odtisa zoba in pa čeljusti. To vse jim potem olajša delo in tako lažje vse naredijo. Ko vzamejo odtis pa morajo počakati, da dobijo potem protetični nadomestek. Med tem časom vam bodo naredili zalivko. Inlay pa nato ob vašem naslednjem obisku zalepijo na zob. So pa le ti res trdnejši kot pa kakšne zalivke, ki ne bi zdržale tako dolgo.

Prav tako pa lahko ima inlay tudi zelo dolgo življenjsko dobo. Vse to je odvisno od vaše ustne higiene, čim slabša je ta, tem krajša bo življenjska doba inlaya. Tako vam pa tudi zobozdravnik potem ne bo več želel delati tega inlaya. Zato le skrbite za čiste zobe in pa redno hodite k zobozdravniku, ki se bo tako vedno prepričal, če je še vse v redu in, če si tudi vi redno umivate zobe. Je pa to tudi potem nekakšna zaščita, saj je potem na okoliških zobeh manjša možnost za pojav kariesa in tako za to, da bi pa morali zobozdravniki naredili inlayi.

Rate this post