Kako vplivajo kompresijske nogavice na življenjski slog

Dan danes imajo oblačila velik vpliv na vsakega posameznika. Z njimi lahko izražajo svoja čustva in se počutijo udobno. Vendar oblačila niso namenjena le za to, da zgledomo lepi in podobno, vendar nam omogočijo tudi varnost pred različnimi dejavniki. Na primer v zimskih dneh nas lahko kompresijske nogavice ščitijo pred mrazom in so idealne za vsakogar. V nadaljevanju vam bomo povedali, kje lahko najdete svoje kompresijske nogavice in kakšna je uporaba kompresijskih nogavic.

kompresijske nogavice

Za kaj so namenjene kompresijske nogavice?

Te nogavice so namenjene za to, da nam ščitijo kožo na nogah in ustvarijo nek točno določen pritisk, kateri poskrbi za dobro prekrvavitev nog in telesa. Zaradi te kompresije se potem počutimo veliko bolje. Vendar dan danes, še posebej mladi, ne marajo visokih nogavic in nosijo le tiste nizke, kjer kažejo gležnje tudi po zimi. To je zelo slabo za zdravje saj se lahko pojavijo razne bolečine in bolezni. Kompresijske nogavice so v modi malo napredovale in jih lahko kombiniramo k ostalim oblačilom na različne načine, saj izgledajo kot navadne klasične nogavice ki so malo višje. Razlika je le v počutju.

Njihove pozitivne lastnosti so seveda dobro počutje, razbremenjevanje pritiska, utrujenosti in tako naprej. Kompresijske nogavice lahko najdete iz različnih materialov, v različnih barvah, velikostih, dizajnih in še kaj bi lahko našteli. Na voljo imamo dokolenke, hlačne nogavice, nosečniške nogavice, samo stoječe nogavice in moške dokolenke. Izberete jih tako, da se pozanimate kakšne bi pristajale vam in ob enem tudi nudile dobro počutje. Z njimi poste poskrbeli, da bodo vaše noge zdrave in lepe, brez preobremenitve in stresa.

Kako pomagajo kompresijske nogavice pri krčnih žilah?

Krčne žile pridejo največkrat z starostjo, zaradi neučinkovitega delovanja zaklopke v venah, katere poganjajo kri  od nog nazaj proti srcu. Zaradi tega nastane otekanje gležnjev, kateri je prvi znak, da morate začeti uporabljati kompresijske nogavice, da se boste izognili bolečinam. Če ne ukrepamo takoj, lahko pride še do hujših težav, kot so na primer vensko popuščanje, ki je kronična bolezen. Opazijo se spremembe na koži, kot so na primer trša in zadebeljena koža, neprožna koža, rdečica, rjave lise in tako naprej. Ni nujno, da to vedno nastane le pri starejših, vedno več se to opazi tudi pri mlajših, oziroma mladih. Kompresijske nogavice ponujajo kompresijsko zdravljenje, ki omogoča, da se žile stiskajo in zmašujejo pritisk. Če boste obiskali zdravnika, ko se vam bodo pojavili podobni znaki, vam bo zagotovo predlagal te nogavice ali pa kakšne kreme, ki so prav tako zelo učinkovite za reševanje take zadeve.

Kdo je primeren za uporabo kompresijske nogavice?

Primeren je za vse, ki opažajo na sebi spremembe, ki vodijo v zatekanje žil. Zelo pomemben so tudi za nosečnice, ker morajo njihove noge nositi njihovo težo in še težo dojenčka. Zaradi teka nastaja otekanje nog. To lahko nastane tudi pri službi, ki zahteva veliko sedenja in stoje. Med sedenjem žile niso aktivne in ne mrejo potiskati krvi do srca, zato je dobro, da se na vsake toliko časa malo sprehodimo okoli pisarne ali stanovanja, da omogočimo gibanje in dober pretok po žilah.

Torej, sedaj veste kaj so kompresijske nogavice in za kaj so te namenjene. Če vas zanima kje jih lahko dobite, si lahko ogledate spletno stran trgovine Blaginja in si še bolj natančno preberete o njih. V svoji ponudbi imajo še veliko več stvari, ki vam lahko pomagajo k boljšem počutju in zdravju. Za dodatna vprašanja pa jih kontaktirajte na telefonsko številko ali email naslov. Vedno, ko na sebi opazite spremembe se posvetujte z svojim osebnim zdravnikom in ne čakajte, da ne boste prepozni. Mogoče je lahko nekaj kar bo samo od sebe izginilo, v slabšem primeru pa je pojav  začetek neke resne bolezni.

Rate this post