Kako najbolje poskrbeti za svojo varnost?

Če spadate med tiste srečneže, ki imajo lep in udoben dom z nekaj posesti, želite verjetno zagotoviti čim višjo stopnjo varnosti, da zaščitite svoje premično in nepremično imetje. Po zaslugi vse hitreje razvijajoče sodobne tehnologije in umetne inteligence so vam na voljo zelo učinkovite, a neopazne, nadzorne naprave, s katerimi lahko nadzirate celotno okolico.

Med najnovejše načine ohranjanja nadzora in varnosti je pametni zvonec s kamero, ki ima tudi podporo za pametno umetno inteligenco, s katero lahko zaznava prisotnost človeka ali paketa. Med največje prednosti tega sistema spada dvojno zaznavanje gibanja z naprednimi senzorji gibanja. Če vas zanima več o tem, pobrskajte po spletnih straneh podjetja Anker.

Tudi če nimate hiše in živite v stanovanju, lahko poskrbite za dodatno varnost s pomočjo dodatnih varnostnih in nadzornih sistemov, med katerimi postaja vse bolj priljubljena nadzorna IP kamera z brezžično povezavo. Z njeno pomočjo boste lahko zaznali tako gibanje ljudi kot hišnih ljubljenčkov ter na ta način poskrbeli za ustrezno varnost in zaščito premoženja. Za ogled posameznih izdelkov obiščite spletno trgovino Techtrade.

Pametni zvonec s kamero

Mini nadzorna IP kamera z visokim dosegom

Visokozmogljiva mini IP kamera ima možnost več različnih nastavljivih kotov, tako da v objektiv zajame vsa pomembnejša mesta, ki jih želite imeti pod nadzorom. Omogoča snemanje na snemalnik, pri tem se podatki shranjujejo na SD kartico. Do posnetkov pa lahko dostopate preko spletnega brskalnika ali mobilne aplikacije.

Omogoča nagib med 0 in 90 stopinj, hitrost obračanja in nagibanja pa lahko nastavite od 0,1 stopinje na sekundo do 100 stopinj na sekundo. Sicer je prednastvljena na sto stopinj na sekundo. Sodobna IP kamera omogoča kot obračanja med 0 in 355 stopinjami. Ravno tako je podprt tudi proporcionalen zoom.

Zaradi izjemno kakovostne leče je zagotovljena ostra in jasna slika. Ostrenje je lahko ročno, avtomatsko ali polavtomatsko. Mini IP kamera ima vgrajen visokokakovosten senzor in uporablja barvno osvetlitev z vključenimi IR. Njen IR doseg znaša 20 metrov.

 

Videoposnetki omogočajo tudi zvok

Z najvišjo ločljivostjo 2560×1440 vam bo nova IP kamera omogočila sliko z visoko ločljivostjo. Poleg tega lahko nastavite tudi različne lastnosti slike, od ostrine in osvetljenosti do kontrastov in nasičenosti. Omogočen pa je tudi dostop prek treh različnih brskalnikov z vtičnikom ali brez vtičnika. Za komunikacijo in dostop do omrežja uporablja različne mrežne protokole, tako da si uporabnik sam lahko nastavi tisto rešitev, ki mu najbolj ustreza.

Shranjevanje podatkov je lokalno prek SD oziroma SDHC ali SDXC kartice, in sicer do 256 GB. Povežete se lahko s svojo mobilno napravo. Brezplačno mobilno aplikacijo lahko uporabljate tako na Android kot na iOS sistemu. Z vgrajenim mikrofonom in vmesnikom, ki omogoča avdio vhod in avdio izhod, pa takšna IP kamera lahko posname tudi zvok, ki ga lahko zajame znotraj radija do 5 metrov. Za ogled konkretnih primerov obiščite spletno trgovino Anker.

 

Kaj sploh je pametni zvonec s kamero?

Gre pravzaprav za hišni brezžični domofon, ki je povezan z vgrajeno kamero. Ta posname vsakogar, ki stoji v vidnem polju. Lahko deluje na že obstoječi hišni sistem, če je ta kompatibilen z novo napravo. V nasprotnem primeru morate za pravilno delovanje vzpostaviti najprej ustrezen hišni sistem, na katerega priklopite izbrano napravo.

Deluje tako, da potem, ko obiskovalec pozvoni, se aktivira zunanja IP kamera, ki posname osebo pred vrati. Za svoje delovanje pametni zvonec s kamero uporablja tehnologijo dvojne kamere, saj so običajne naprave pogosto pri zajemu slike preveč omejene in tako ne zagotavljajo popolne zaščite. Poleg tega vam takšna sodobna naprava omogoča pogled na tla, kar pomeni, da imate dober pogled na vaš hišni prag brez slepih kotov.

IP kamera

Dober sistem odžene vsakega vsiljivca stran

Poseben sistem nadzora, s katerim je opremljen pametni zvonec s kamero, omogoča visok dinamični razpon in zagotavlja prepoznavo posameznika po nekaterih podrobnostih. To je možno predvsem v dobri sončni svetlobi, pod katero je slika bolj jasna, posamezne barve pa popolnoma razločne in dobro vidne. Za učinkovito zaznavo oseb poskrbijo napredni radarski in PIR senzorji gibanja, ki so sposobni razlikovati med oddaljenimi in bližnjimi subjekti.

Odličen sistem pa ne posname le človeka, temveč tudi paket, če ga poštar ali dostavljavec pusti pred vhodnimi vrati. Pametni zvonec s kamero namreč ima vgrajen poseben sistem, ki vas takoj obvesti v primeru prispelega paketa. V primeru, da neznanec pristopi k vašemu paketu, bo sistem to takoj zaznal in vas opozoril.

 

Številne prednosti sodobnih varnostnih sistemov

Z razvojem sodobne tehnologije so tudi hišni varnostni sistemi postali vse bolj dodelani in omogočajo številne prednosti v primerjavi s starejšimi različicami. Ena od najbolj vidnih prednosti, ki jih ima sodobni pametni zvonec s kamero, je kakovost snemanja, saj zagotavlja visoko ločljivost ter bolj jasno in natančno sliko. Poleg tega so novejše snemalne naprave veliko bolj prilagodljive in nastavljive, saj jih lahko obračate v vse smeri in tako zajamete večje območje.

Še posebej pa vas bodo prepričale s svojo odzivnostjo. S kakovostno zasnovo omogočajo dober pregled nad prav vsako površino in kotom v vaši neposredni bližini. V kombinaciji s pametnim sistemom pa vam tako najsodobnejše naprave ponujajo vrhunsko zaščito in višjo stopnjo varnosti. Če bi radi podrobneje izvedeli, kako deluje pametni zvonec s kamero, si lahko več o tem preberete na spletni strani podjetja Techtrade.

5/5 - (1 vote)