Terme Topolšica: sprostitev v slikoviti pokrajini Savinjske doline

Slovenija se ponaša z izjemno geografsko lego in pestro naravno dediščino, zato je že vrsto let priljubljena turistična destinacija. Zaradi bogatih temalnih virov se lahko obiskovalci razvajajo v 15 termalnih kopališčih, ki imajo mnogo pozitivnih učinkov na naše telo. Obiščite Terme Topolšica, ki spadajo med najboljše toplice v slikoviti pokrajini Savinjske doline in se prepustite nepozabnim užitkom v objemu termalnih vrelcev.

terme topolšica

Zaradi bogatih temalnih virov se lahko obiskovalci razvajajo v 15 termalnih kopališčih.

Terme Topolšica in njihova zgodovina

Mestece Topolšica se skriva v objemu Zgornje Savinjske doline, ob vznožju Uršlje gore. Zgodovina termalnih vrelcev sega v daljno preteklost, saj je bil izvir odkrit že v času Rimljanov. Zaradi zdravilnih lastnosti mineralne vode so toplice popularna destinacija že od 16. stoletja, žal pa je bilo območje v času 2. svetovne vojne resno poškodovano. Kljub težavam se je turizem odlično razvijal, zato danes Topolšica po mnenju mnogih ljudi spada med najboljše toplice v Sloveniji.

Odlična izbira za vsakega posameznika

Zaradi mnogih pozitivnih učinkov na zdravje, bogate ponudbe bazenov, savn in drugih storitev ter raznolikih aktivnosti, ki jih najdemo v ponudbi, se v Terme Topolšica odpravljajo vsi – turisti, družine z otroki, penzionisti, najstniki, mladoporočenci in tisti, ki okrevajo po boleznih ter operativnih posegih. V okolici toplic boste našli tudi širok nabor aktivnosti, ki so idealne za preživljanje prostega časa. Obisk Velenjskega jezera v poletnem času je skoraj obvezen, saj je od Topolšice oddaljeno le nekaj minut. Izposodite si čoln ali sup in doživite nepozaben, sproščujoč oddih edinstvenem okolju.

V okolici toplic boste našli širok nabor aktivnosti, ki so idealne za preživljanje prostega časa.

Zakaj obiskati ravno Terme Topolšica?

1. Wellness
Termalna voda v Termah Topolšica ponuja mnoge blagodejne učinke na telo kot so zmanjševanje bolečin v mišicah, boljša prekrvavitev, odpravljanje stresa, izboljšana kakovost kože, krepitev imunskega sistema in lajšanje bolezni dihal. V hotelu boste poleg bazenov našli tudi kompleks savn, kjer se nahajata dve finski in ena infrardeča savna. Prepustite se prijetni toploti, ki dokazano pomaga pri odpravljanju toksinov iz telesa, spodbuja dobro počutje, sprošča stres in napetost ter izboljša krvni obtok.

2. Kulinarika
Razvajajte vaše brbončice v hotelski restavraciji Vesna. Kuharski mojstri vam bodo postregli s svežimi sezonskimi sestavinami in specialitetami lokalne kuhinje, če želite zaužiti le skodelico kave ali manjši prigrizek pa se lahko odpravite tudi v kavarno s prostorno teraso.

3. Športne aktivnosti
Terme Topolšica so odlično izhodišče za športne aktivnosti, saj se le korak stran skrivajo čudovite sprehajalne in kolesarske poti, ki vas popeljejo skozi neokrnjeno naravo. V bližini se nahajajo tudi fitnes, teniška igrišča ter igrišča za odbojko in košarko, športne navdušence pa bodo zagotovo navdušili tudi čudoviti razgledi okoliških vrhov.

4. Rehabilitacija
Za osebe, ki so prestale operativni poseg ali okrevajo zaradi drugih bolezenskih stanj ter težav s hrbtenico, je Topolšica prava izbira. Bazeni s termalno vodo namreč omilijo bolečine v sklepih, kolkih, kolenih in hrbtenici. Toplota prijetno vpliva na telo in celoten gibalni sistem, breztežnost pa ne obremenjuje sklepov, zato je plavanje optimalna izbira za hitro okrevanje.

Nastanitve v Termah Topolšica

Obiščite Terme Topolšica in si oglejte edinstveno oblikovan kompleks, ki vas bo zagotovo navdušil. V idiličnem okolju vas čakajo notranji in zunanji bazeni, v katerih se boste sproščali ob različnih aktivnostih. Poleg plavanja in razgibavanja bodo na vaše telo blagodejno vplivali tudi minerali, ki se skrivajo v termalni vodi.

Skočite na spletno stran https://www.apartmajitopolsica.si/terme-topolsica/, kjer lahko rezervirate apartma za popolno udobje. Zagotovite si neposreden dostop do kompleksa in se pripravite na čudovit oddih v objemu narave. V ceno apartmaja so vključene tudi vstopnice za obisk toplic, seveda pa je za dodatne osebe potrebno doplačilo. Za kakršnokoli vprašanje glede nastanitev so vam zaposleni iz podjetja Apartmaji Topolšica vedno na voljo. Pokličite jih na telefonsko številko +386 31 249 269, veseli pa bodo tudi vašega sporočila na elektronski naslov info@apartmajitopolsica.si.

Rate this post