Kakšno poslovno darilo izbrati v letu 2021?

Vsako podjetje se želi svojim partnerjem zahvaliti za uspešno sodelovanje in to lahko najbolje izrazite s poslovnim darilom. Poslovno darilo za leto 2021 naj starim in novim poslovnim partnerjem pokaže, da jih cenite, da ste za njih hvaležni in obenem namignete na željo po ponovnem sodelovanju. Nekateri se pri poslovnih darilih raje odločajo za tradicionalne izdelke, nekateri pa so mnenja, da mora biti poslovno darilo v današnjih časih z modernim pridihom. V podjetju Agaric d.o.o. strmijo k temu, da boste v širokem naboru vseh vrst poslovnih daril našli takega, ki vam najbolj ustreza. Po želji ga lahko tudi personalizirate in mu tako dodate osebno noto.

Poslovno darilo

Poslovna darila so dobra reklama

Čeprav se poslovna darila lahko izmenjujejo čez celo leto, se jih največ podari v obdobju božičnih praznikov. Poslovno darilo ni le navadno darilo, ki ga partnerju podarite ob koncu uspešnega sodelovanja, ampak je dajanje poslovnega darila primerno tudi ob prvem srečanju ali pa na koncu leta.

Preden se lotite iskanja poslovnih daril, se najprej vprašajte kolikšen znesek želite za darila porabiti. Ne glede na to, ali imate na voljo majhen ali visok znesek, za vsako podjetje se najdejo primerni izdelki, ki bodo služili kot odlična poslovna darila. Prav tako se iskanja poslovnih daril lotite vsaj mesec dni prej. Tu je treba poudariti, da se čas dobave v prazničnem obdobju pri vseh podjetjih podaljša. Zato ni nikoli prekmalu, da začnete z iskanjem primernih poslovnih daril. Da bo poslovno darilo res predstavljalo vaše podjetje, naj bo na poslovnem darilu logotip vašega podjetja ali pa vsaj nek napis oz. sporočilo, ki do prejemniku dalo vedeti kdo ste.

Poslovno darilo se na koncu koncev ne razlikuje prav veliko od promocijskih izdelkov. Največja razlika je v tem, da so promocijski izdelki v večini primerov manjši izdelki z vašim logotipom, ki so dostopni širši množici ljudi. Pri poslovnem darilu, ki pa lahko vsekakor vsebuje promocijske izdelke, pa je fokus na personalizaciji in v resnici izgleda bolj kot darilo, ki ga prejmemo za rojstni dan. Ne glede na to, ali se odločite za čokolado ali za zvočnik, poslovno darilo naj bo inovativno zapakirano in naj prejemniku z vsakim pogledom sporoča, kdo mu ga je podaril.

Tradicionalna ali moderna poslovna darila

Podjetja iz Slovenije, sploh tista, ki sodelujejo tudi s tujimi podjetji, se bolj pogosto odločajo za poslovna darila s tradicionalno noto. Taka darila po navadi odlikuje to, da so ročno izdelana in niso klasična poslovna darila, ki jih lahko dobite povsod. Tradicionalna poslovna darila v večini primerov vsebujejo paket slovenskih dobrot, pa naj bodo to domače marmelade, med, čaji ali čokolada. Partnerjem lahko podarite tudi domače žganje ali vino, čeprav je morda to bolj primerno za dolgoletne partnerje. V podjetju Agaric so za vas že sestavljene različne košarice med katerimi lahko izbirate ali pa sestavite čisto svojo.

Med bolj tradicionalna poslovna darila spadajo tudi taka, kjer najdete izdelke za udobje v pisarni ali razvajanje doma, kot so dišeče kopalne soli, copati, brisače ali pa antistresne žogice in personalizirana pisala in rokovniki.

Za tista podjetja, ki temeljijo na bolj modernem pristopu, pa je na voljo ogromno modernejših izdelkov, ki bodo prejemniku sporočala, da ste se za poslovno darilo še posebej potrudili. Tu so vam lahko v veliko pomoč zaposleni v podjetju Agaric, ki vam bodo svetovali glede na vašo vizijo in prispevali ideje za stvari, na katere morda niste niti pomislili, kot je oblikovanje in pakiranje poslovnega darila.

Bolj moderna poslovna darila večinoma temeljijo na tehnologiji ali pa v bolj ekološki izdelavi izdelkov. Če želite svojemu poslovnemu partnerju podariti izdelek, ki ga bo vsakodnevno uporabljal, so med bolj priljubljenimi power banki, zvočniki in USB ključki. Potem pa so tu še izdelki, ki temeljijo na ekološki in trajnostni izdelavi in so v nekaterih primerih biorazgradljivi. Tu lahko izbirate med izdelki, kot so skodelice iz bambusa ali zvezki iz plute.

Različna poslovna darila za različna podjetja

Poslovno darilo je za vaše podjetje pomembna izbira, saj z njim pokažete poslovnemu partnerju kako močno ga cenite. Ko izbirate poslovno darilo se je, če je le možno, dobro pozanimati ali obstaja kakšna stvar, ki poslovnemu partnerju ni najbolj všeč. Tako se ne boste osmešili, če boste poslovnemu partnerju, ki je vegetarijanec, prinesli mesne izdelke ali pa nekomu, ki ne pije alkohola, prinesli žganja. To se morda ne zdi velika stvar, ampak poslovni partner bo cenil, da se pozanimate o njegovem okusu vsaj do te mere, da mu ne prinesete nekaj neprimernega.

To velja tudi za izdelke, ki niso živila. Morda ni najbolj pametna ideja, da ženski podarite set z orodjem, moškemu pa žensko majico. Za poslovna darila se lahko navezujete na področje, na katerem delujete, ne boste pa zgrešili, če se boste odločili za klasično poslovno darilo.

V primeru, da se ne morete odločiti ali pa nimate občutka, kakšno poslovno darilo bi bilo primerno za vašega poslovnega partnerja, se lahko vedno posvetujete z zaposlenimi v podjetju Agaric, kjer vam bodo znali s svojimi izkušnjami najbolje svetovati.

 

Rate this post