Robotske kosilnice prihranijo vaš čas

Robotske kosilnice so najboljša inovacija za košenje vrta, zelenice in travnika do zdaj. Košenje trave z uporabo robotske kosilnice je tiho, učinkovito in ekološko sprejemljivo. Najboljša novica je, da se vam ne bo treba več ukvarjati s kosilnico ali koso in da bo trava na vrtu pokošena tudi, če vas ni doma. Kosilnico boste namreč zgolj sprogramirali in kosila bo takrat, ko ji določite in tako površino, kot ste določili skupaj z vzorcem, ki ga bo kosilnica pustila za seboj. Sosedje pa bodo srečni, ker ne bo več hrupa stare kosilnice.

Zakaj so robotske kosilnice tako popularne?

Robotske kosilnice so zadnje čase res pravi hit pri nas, ker imajo nekaj super lastnosti proti starim bencinskim in električnim kosilnicam, ki jih vozite ali jih imate obešene na telesu. Prva stvar je to, da ne potrebujejo vas in vam ne tratijo časa.
Dobro veste, da če hočete imeti res urejen vrt s pokošeno travo, če je dež, boste morali kositi vsak teden, od pomladi do zime. To je res veliko časa. Robotska kosilnica pa bo to delo opravila za vas čisto sama ne da bi morali biti zraven. Kosi pa lahko tudi ponoči ali v dežju.

robotske kosilnice

Robotske kosilnice so izjemno tihe in ne smrdijo, kot na primer kosilnice na bencin ali nekatere električne ročne kosilnice. To je super novica za vse domače, ki bi radi počivali ob določenem času, ko kosite ali pa za sosede.
Kosilnice na bencin tudi puščajo naftne derivate za seboj na travi, kar uničuje travo, jo zastruplja in vaše okolje naredi toksično, kar lahko vpliva na vaše otroke in hišne ljubljence, če se igrajo na vrtu. Vpliva pa lahko tudi na vaš vrt, kjer imate zelišča in zelenjavo.
Zato lahko rečemo, da so robotske kosilnice izjemno ekološke in ohranjajo naš planet čist ter nedotaknjen. To bo vlivalo tudi na generacije otrok za nami pa seveda na zdravje vaše družine. Te kosilnice namreč upravljalo zgolj električno energijo, ki je najbolj čista med vsemi energijami. Če imate lastno elektrarno na sončne celice, pa bo košnja trave za vas čisto zastonj.

Kako delujejo avtomatske kosilnice?

Avtomatske robotske kosilnice delujejo s pomočjo elektrike in polnilca, ki je priključen v vtičnico, torej v električno napajanje. Ko kosilnica ugotovi, da ima skoraj prazno baterijo, se odpelje do polnilca in se napolni ter nato dela naprej, dokler svojega dela ne dokonča, kot je programirana. Tudi, če ste na dopustu.
Vse robotske kosilnice je izjemno lahko programirati in nastaviti tako, kot želite. Nastavite jim velikost površine, ki jo kosijo. Ovire pa bodo na poti prepoznale same in se jim izognile. To so lahko kamni, skale, drevesa, mize in stoli ter podobno. Najbolj zanimivo je to, da lahko pokosijo tudi pod grmovjem, kar je z drugimi kosilnicami res težko.

Posebnosti robotskih kosilnic

Robotske kosilnice imajo super lastnost, da kosijo lahko tudi bregove. Nekateri modeli so izdelani posebej za zelo strme in zahtevne terene in lahko kosijo tudi na klancu z naklonom 45 stopinj, kar je težka naloga za druge kosilnice in za kosca. Za tiste, ki imate razgiban in težak teren za košnjo, so te kosilnice idealne.
Robotska kosilnica ima tudi luči, zaradi katerih vidi v slabem vremenu in ponoči, če mora kositi takrat, zato zanjo to ni ovira. Edino, kar morate paziti je, da če zapeljete z avtom na dvorišče ali zelenico pazite, kje je kosilnica, da je ne povozite, če je kje v bližini.
Modeli so različni z različnimi motorji in močjo baterije. Razlikujejo se tudi po tem kakšna imajo kolesa, za katere terene so namenjene in kakšno imajo težišče. Niso vse kosilnice namenjene vsemu, zato se prej dobro pozanimajte, katero boste kupili in vprašajte prodajalca.
Rate this post