Prvomajske počitnice 2019

Takoj po novem letu pridejo prvomajske počitnice 2019, ki so  27.4-3.5. Otroci že komaj odštevajo dni, saj se bodo lahko odpočili šole in odmislili domačo nalogo.

prvomajske počitnice 2019

Kaj pa odrasli? Nekateri že v januarju načrtujejo kakšen izlet v tujini, ali pa v kar v Sloveniji. Veliko ponudb za prvomajske počitnice 2019 nam nudijo agencije. Teh agencij je veliko. Naprimer last-minute, agencija Sonček, Palma d.o.o, Potepuh, Kompas in mnogo drugih.  Last-minute.si nudi oddih na Šrilanko, križarjenje po Nilu, ogled dežele Inkov itd.

Odhodi so organizirani. Agencija Kompas nudi potovanje v Mavricij, na Kubo, ZDA. Neapelj, Rim.

Nekateri pa se raje odločijo za oddih v toplicah kot so Rimske toplice, Terme Olimia in Terme Čatež. Lahko si oddahnete tudi v Laškem, v Moravskih Toplicah, v Zrečah in Radencih. Skratka izbir je neskončno. Otrokom destinacija za prvomajske počitnice 2019 ni tako pomembna, saj si le želijo igranja in zabave. Nekatere družine in posamezniki pa se ne odločijo za potovanje za prvomajske počitnice 2019, temveč raje prihranijo denar za poletje. Veliko ljudi se ne zaveda zakaj sploh prvomajske počitnice so.

Prvi maj se obeležuje s kresom in nošenjem nageljnov. Prvi maj je praznik delavstva, ki ga vsako leto praznujejo v skoraj vseh državah. Je spomin na Haymarketski izgred, pa tudi praznovanje socialnih in gospodarskih dosežkov mednarodnega delavskega gibanja. Zahtevali so več delavskih pravic, med njimi pa je bil uzakonjen 8-urni delavnik. V 20.stoletju je prvi maj pridobil uraden status praznika dela v Sovjetski zvezi.

Skozi zgodovino so večkrat poskusili izničiti. Tradicijo so opustili v ZDA. Prvomajske počitnice 2019 bodo izkoristili tudi fotografi. Pomlad naravo še bolj obogati, zato bodo fotografije še lepše. Seveda ni pomembna samo eksotična destinacija, pomembno je, da smo v dobri družbi z dobrimi ljudmi in pa, da se imamo lepo. Ta oddih ne pomeni samo mir pred šolo, ampak tudi mir pred sodelavci, zahtevnimi šefi. “Povsod je lepo, a doma je najlepše.”

4/5 - (1 vote)