Vreme za otok Krk

Vsi, ki hodite dopustovati na otok Krk večkrat letno verjetno veste, da je vreme na Krku v povprečju izjemno ugodno, vsekakor pa turiste vedno zanima kakšne so razmere na otoku zato lahko vremensko napoved pogledate na spletni strani vreme Krk. S tem se boste po vsej verjetnosti popolnoma strinjali, saj je vreme Krk večinoma sončno in ima povprečno več sončnih dni kot vsa obalna mesta v predelu Kvarnerja. Vreme Krk je znan tudi po višjih temperaturah, vetrovi pa so šibkejši kot na obali večino časa. Glede na svojo zemljepisno lego pa je vreme Krk tudi kar malce nepričakovano, saj ima glede na svojo lego skoraj 5 stopinj Celzija višje povprečne temperature kot bi jo morali imeti na tem otoku glede na svojo zemljepisno lego.

vreme Krk

Vreme Krk je najhladnejše praviloma Januarja, takrat je temperatura nekje v povprečju nekaj več kot 5 stopinj Celzija. Medtem vreme Krk v poletnih mesecih napoveduje povprečno temperaturo okoli 25 stopinj Celzija in je seveda zelo ugodno za poležavanje na plaži in kopanje v toplem morju. Tudi v jeseni je zaradi ugodne lege otoka Krk in predvsem toplo morje ta otok zelo dobro obiskan, saj je temperatura v povprečju 2 stopinji Celzija višja od spomladanske.

Poglejmo še kako ugodno je vreme Krk pozimi za vse, ki si želite te prelepe kraje obiskati takrat ko ni toliko turistov pa vendar je vseeno zelo dobro obiskan. Za vse, ki ne marate snega je to idealna priložnost, da pobegnete od mrazu, saj so zime zelo mile. Tu pa tam seveda piha burja, vendar glede na to da je velika večina leta obsijana s soncem nas otok Krk ne bo pustil ravnodušnih. Tako je vreme Krk gostoljubno tako rekoč vsak posamezni mesec leta. V zgornji tabeli pa vam prilagam vremensko napoved za otok Krk za naslednje dni.

2/5 - (1 vote)