Vreme Zadar

Vas zanima vremenska napoved za Zadar? Zdaj lahko vreme Zadar preverite tudi na spletnem naslovu www.vremehrvaska.com/zadar. Lahko si ogledate vremensko napoved za 3 dni in 7 dni. Napoved za 3 dni je bolj natančno opisana, saj je je vreme Zadar tudi opisan za zjutraj, popoldne in zvečer, medtem, ko 7-dneva napoved opisana samo po dnevih.

Zato, če se odpravljate na morje in imate namen oditi v Zadar, poglejte vremensko napoved na prej omenjeni spletni strani. Sicer pa vas vreme Zadar ne bo ravno razočaralo, saj je poleti večino časa lepo in sončno, zato je zelo primerno za vodno zabavo, saj so lahko popoldnevi v Zadru izredno vroči, zato tudi prija ohladitev v morju, ki pa ima prav tako tudi zelo prijetno temperaturo. Na vreme Zadar pa vpliva tudi lokacija mesta. Kajti poleti prihaja tja blaga mediteranska klima, zaradi kater je bolj suho in tudi izrednmo vroče. Medtem, ko pa je zima bolj kratka in deževna. Sicer pa mesto bolj živi od turizma, tako kot skoraj vsa obalna mesta na Hrvaškem, in zaradi samega podnebja ima Zadar poleti veliko obiskovalcev. In če vas skrbi vreme Zadar, vas lahko tudi to, da če se ob vrhuncu sezone odpravljate na morje tja, da si prej rezervirate apartma, ker ko pridejo turisti se mesto napolni v trenutku in kar na enkrat je vse zasedeno.

Vreme Zadar

Vremer Zadar pa ima tudi lepa poletja, saj ima povprečno s soncem obsijanih dni kar 200. Torej skoraj tretjino leta tam sije sonce. Medtem ima zimo bolj deževno, saj pada dež v povprečju 14-15 dni v mesecu. Zato domačini poleti hočejo narediti čim več prometa, saj pozimi mesto skoraj malo zamre. Vreme Zadar pa bo lahko prijetno za tiste ljudi, ki nimajo preveč radi veliko množico ljudi in so bolj umirjen, poleg tega pa nimajo preveč radi hude vročine. Prav tako pa lahko pozimi biščete mest z namenom, da si ogledate znamenitosti mesta, saj morje ni najbolj primerno za kopanje. Zadar se lahko pohvali z kar lepo zgodovino.

Torej vam bo vreme Zadar pozimi dopuščalo, da boste obiskali znamenitosti mesta in sicer si boste lahko ogledali stolnico iz 13. stoletja, stavbe iz beneškega obdobja, ki jih lahko najdemo po celem mestu in ga še vedno krasijo. Prav tako si lahko v mestu ogledate ostanke rimskega foruma. To je poseben prostor iz za časa Rimljanov, katero izgleda kot nekakšen ograjen prostor. Žal so na voljo samo nekateri ostanki tega prostora, saj ga je že načel zob časa in tudi vreme Zadar ni bilo najbolj prijazno do njega. Lahko si ogledate tudi ostanke mestnega obzidja iz zgodnjega srednjega veka in pa mestna vrata, ki še vedno krasijo mesto in mu dajejo zgodovinki pomen.

Torej je Zadar mesto, ki ga boste vedno želeli obiskati, tako poleti kot pozimi. Ko boste enkrat tam počitnikovali, se boste tja vračali znova in znova, saj se lahko  mesto pohvali z edinstvenim vzdušjem, ljudje pa so prijazni in gostoljubni.

Rate this post