Drsna vrata so nepogrešljiva rešitev za različne uporabnike

Dom ustvarijo ljudje, ki bivajo v njem. Kljub temu je za prijetno bivanje nujno potrebno optimalno izkoriščenja prostora, ki ga imamo na voljo – zlasti, če je prostor omejen. Pri tem vam lahko pomagajo drsna vrata, ki predstavljajo odlično nadomestilo klasičnim notranjim vratom. Drsna vrata predstavljajo odlično izbiro, saj so praktična, funkcionalna in lepega izgleda.

Drsna vrata

Katera vrata izbrati?

Drsna vrata izberite na osnovi lastnih potreb in želja. Ponudba je velika, izberete lahko drsna vrata vgrajena v steno, ki omogočajo največji prihranek prostora, saj je okvir vrat vgrajen v steno prostora. Vrata se odpirajo v steno, so tiha, natančna in varna. Pazite le, da se zanje odločite pred gradnjo oz. prenovo stanovanja. Izberete lahko enokrilna in dvokrilna drsna vrata. Poleg drsnih vrat vgrajenih v steno, lahko izberete drsna vrata, ki se jih namesti pred steno in so dobra rešitev za vse tiste, ki drsna vrata v stanovanju nameščate naknadno. Namestitev teh drsnih vrat je enostavnejša, prav tako sta preprosta popravilo in vzdrževanje takšnih vrat. Največja slabost teh drsnih vrat so vidna vodila zgoraj na steni, kar lahko za posameznike predstavlja estetsko frustracijo. Kot možno rešitev predlagamo zakrivanje vodil z desko ali drugim materialom.

Pri izbiri drsnih vrat lahko izbirate med več materiali in stili izdelave. Lesena drsna vrata bodo dala vašemu prostoru klasičen izgled, imajo pa višjo ceno v primerjavi s PVC drsnimi vrati, ki so cenovno (naj)dostopnejša, vendar stilsko še vedno dovršena. Priljubljena so tudi steklena drsna vrata, ki omogočajo večjo prehodnost svetlobe med prostori, kar je lahko za nekatere uporabnike tudi slabost, saj s tem zmanjšajo intimo prostorov. Steklena drsna vrata priporočamo med prehodi večjih prostorov in v pisarnah. Pogosto so drsna vrata narejena iz ekološko prijaznejših materialov, ki imajo dolgo življenjsko dobo – če vam je ta komponenta pomembna, jo lahko preverite tudi pri svojih svetovalcih.

Drsna vrata – rešitev za majhna stanovanja

Sodobni notranji dizajn spodbuja odprtost in prehodnost prostorov, ki jo dosežejo ustrezno izbrana drsna vrata. Za vse, ki želite v svoj dom vnesti največjo mero praktičnih rešitev in s tem povečati izrabo prostora, so drsna vrata ključna rešitev. Klasična vrata zaradi samega načina odpiranja zavzamejo veliko prostora, ki pri drsnih vratih postane izkoriščen prostor, kamor boste lahko namestili nov kos notranjega pohištva in nadgradili podobo prostora.

Elegantno izbrana drsna vrata z modernim izgledom lahko s skrbnim načrtovanjem uporabite za ustvarjanje dodatnih prostorov. Večji izbran prostor drsna vrata lahko na polovici predelite in ustvarite ločena prostora – igralnico na eni ter otroško sobo na drugi strani, spalnico na eni in pisarno na drugi strani – pri tem se lahko popolnoma prilagodite lastnim željam in potrebam. V času, ko je večina zaposlitev prešla na opcijo dela na daljavo, so se pokazale potrebe po dodatnem prostoru, ki omogoča odmaknjenost in omogoča usmerjeno pozornost na delo. Drsna vrata s katerimi boste iz starega kreirali dva nova prostora, vam bodo omogočila prav to, hkrati pa skrila intimne prostore, ki jih želite ohraniti samo zase.

Na enak način kot drsna vrata med sabo ločijo različne prostore, lahko z odpiranjem drsnih vrat poskrbite za povečan prehod svetlobe v želen prostor. V prostorih, kjer želite ohraniti popolno ločenost prostorov, hkrati pa poskrbeti za prehod svetlobe, priporočamo izbiro drsnih vrat s steklom. Na voljo so različne vrste stekel, intimo prostorov pa si lahko zagotovite z ustrezno izbiro stekla (npr. zamegljenih stekel), pri čemer vam bodo najlažje svetovali strokovnjaki.

Ob naročilu poskrbite, da svetovalce v salonu povprašate o vseh morebitnih nejasnostih. V podjetjih običajno poskrbijo tudi za izmero in svetovanje na objektu, s čimer se v največji možni meri prepreči morebitne napake načrtovanja. Drsna vrata in prehodne podboje naj v prostor namešča samo usposobljen delavec, saj vam bodo samo na ta način drsna vrata optimalno služila.

Kaj pa slabosti?

Kot vsak izdelek, imajo tudi drsna vrata svoje prednosti (predstavljene zgoraj) in slabosti. Mednje sodita predvsem slabša zvočna izolativnost ter slabše tesnjenje v primerjavi s klasičnimi vrati.

Rate this post