LPG –  naravna metoda, ki odstranjuje gube in pomlajuje kožo obraza 

Z leti se na našem obrazu pojavijo gubice in naš videz ni več tako mladosten kot pred leti. Mnogo ljudi hrepeni po večni mladosti, vendar procesa staranja žal ne moremo zadržati oziroma ustaviti. Vseeno pa lahko vplivamo na to, kako hitro in kako močno se naša koža vidno stara. V veliki meri je hitrost in intenzivnost nastajanja gub odvisna od našega življenjskega sloga,  vplivov dejavnikov iz okolja, dednosti, naše duševnosti in seveda od tega, kako negujemo svojo kožo. V zadnjih letih se veliko govori o metodi LPG. Gre za popolnoma naravno metodo, ki odstranjuje gube in pomlajuje kožo obraza.

Zakaj nastanejo gubice?

Z leti naše telo tvori vse manj kolagena, beljakovin, hialuronske kisline ter elastina. Vsi tej gradniki so v našem telesu pomembni in skrbijo za čvrsto in gladko kožo. Poleg tega, delež maščobnega tkiva v koži upade, koža je slabše prekrvavljena, glavni razlog za to pa je upad kisika in drugih hranil. Tudi regeneracija in obnavljanje celic se bistveno upočasnita. Posledice, ki nastanejo so manjša prožnost kože, bolj suha in tanjša koža, shranjuje pa tudi manj vlage.

lpg

Prvič se pojavijo že v dvajsetih

Prvič se pojavijo na predelu oči, ust ter čela, že sredi dvajsetih letih. Kažejo se kot drobne linije in manjše gubice. Sprva nastanejo drobne linije, največkrat so vidne v zunanjih kotičkih oči. Velikokrat slišimo za izraz »smejalne gubice«. Najdemo jih tudi na licih. Na čelu so gube vidne kot vodoravne črte, s staranjem pa se običajno poglobijo. Globlje gube med nosom in ustnicami, pa so povezane s povešanjem kože in z izgubo volumna.

Večkrat slišimo, da je koža brez gub rezultat čiste genetike, vendar to ni vedno res. Na staranje vplivajo tudi zunanji dejavniki in osebni življenjski slog. Tudi redna nega kože je zelo pomembna. Tehnologija je v današnjih časih zelo napredovala in s pomočjo tehnike lpg je lahko naš videz zopet videti bolj svež ter mladosten. Uporaba preventivnih metod vsekakor prispevajo k vzdrževanju zdrave kože, kljub temu pa je staranje kože neizogibno. Za razliko od številnih drugih tretmajev kože, deluje lpg globinsko –  na same fibroblaste.

Kaj sploh je tehnika LPG?

LPG deluje na principu mehanične stimulacije kože. Je edinstvena tehnika, ki z nekirurško metodo, s stimulacijo fibroblastov (celice, ki so odgovorne za proizvodnjo kolagena), obnavlja gostoto kože obraza in poskrbi za mladosten videz kože. Tretmaji so popolnoma neboleči in ustvarjajo ugoden občutek sprostitve.

Endermolift iz LPG-ja, je namenjen nežnemu tkivu obraza, vratu in dekolteju. Ustvarja nežne, posebne gibe, ki napenjajo kožo. V tem procesu Endermolift spodbuja proizvodnjo kolagena, ki koži vrača gibčnost ter prožnost. Endermolift krepi vlakna kolagena in elastina in s tem vpliva na večjo gostoto tkiva.

LPG

100 % naravna tehnika

Tehnika z LPG aparatom je 100 % naravna in neinvazivna. Pri tej tehniki strokovnjaki ne uporabljajo nikakršnih umetnih pripomočkov temveč naravno izboljšuje mladostniški potencial kože. Primerna je za vse starosti in za vse tipe kože. Za doseganje optimalnih in popolnih rezultatov se priporoča 15-20 terapij, pri negi obraza je moč občutiti razliko že po prvem tretmaju, prvi rezultati pa so vidni že po štirih terapijah. Primeren je tako ta ženske kot za moške, ki se za LPG terapijo največkrat odločijo za glajenje obraznih linij in gub, zmanjševanje podbradka, za osvežitev zabuhlih očes in podobno.

Potekala je Tudi Hubertova študija, pri kateri so dokazali, da z aparatom lpg in z njim povezanimi tehnikami koži priskrbimo več hialuronske kisline, zglajene gubice ter linije. Opazimo lahkotnejšo, bolj napeto kožo, zmanjšane zabuhle podočnjake, uspešno pa odstranimo tudi podbradek.

Rate this post