Zakaj je fizioterapija na domu tako učinkovita?

Fizioterapija na domu je nova oblika terapij, ki se izvaja zadnja leta in je uspešna kar v 97 % primerih. Fizioterapevt pride brezplačno pregledati bolnika na dom in oceni, kako lahko bolnik napreduje ter v kolikšnem času, potem se lahko odločite, ali boste terapijo tudi sprejeli. Da je fizioterapija tako uspešna, botruje temu, da jo izvajajo usposobljeni fizioterapevti, ki so tudi podkovani v tem, da bolnika znajo spodbuditi. Razlog je še v tem, da se terapija izvaja doma. Bolnik pozna okolje in ni v stresu, da bi moral kam potovati ter obremenjevati druge. To je še posebej pomembno za starejše. Fizioterapija na domu se izvaja za različne poškodbe, po operacijah, za nepokretnost, po možganski kapi in pri težavah z mišicami.

fizioterapija

Inovativna fizioterapija z lastno metodo

Fizioterapija na domu se izvaja po lastni metodi, ki jo je razvilo podjetje Therapia tako, da je za izhodišče vzelo dojenčkov razvoj. Usposobljeni terapevti z bolniki ravnajo na enak način, potrpežljivo ter korak za korakom. Nepokretne osebe ali slabo pokretne osebe se morajo spet naučiti hoditi in se gibati. Telo se mora naučiti ravnotežja ter usklajenega delovanja mišic. Tudi mišice morajo ojačati ter dobiti nazaj svojo prožnost.

Z vztrajnimi vajami ter s poskušanjem se celice naučijo, kar morajo vedeti o avtomatski hoji, ker so zaradi bolezni ali poškodbe to dobesedno pozabile. Na tem temelji novodobna metoda fizioterapije na domu, ki je res uspešna metoda. Podjetje Therapia preučuje evolucijo človeka že 12 let in ima za seboj super uspehe ter dokaze, da razmišljajo in delujejo v pravo smer. Ljudem sčasoma vrnejo kakovost življenja, ki so jo imeli prej.

Največje podjetje za fizioterapijo na domu pomaga mnogim ljudem

Povprečna starost bolnikov, ki jih obravnavajo, je med 70 in 100 let, vendar se med njimi najdejo tudi mlajši, ki imajo take težave. Uspešno pa obravnavajo nevrološke bolnike, ki so doživeli možgansko kap. Tudi tiste, ki imajo Parkinsonovo bolezen, polinevropatijo ali multipla sklerozo in podobne bolezni. Zdravijo in usposabljajo tudi travmatološke bolnike, kjer gre za razne obrabe v okončinah in hrbtenici, degenerativne spremembe, poškodbe pa operacije. Uspehi so tudi pri revmatoloških bolnikih z revmatoidnim artritisom ali osteoporozo. Fizioterapija je uspešna tudi za srčno žilne bolnike s srčnim infarktom, amputacijo noge ali srčnim popuščanjem. Ta inovativna fizioterapija pomaga tudi pri drugih boleznih, ki niso naštete in če imate vprašanje, jih pokličite ter se naročite na brezplačen pregled, pa boste točno izvedeli vse informacije.

Kako se obravnavajo bolniki?

Tovrstna fizioterapija bolnike obravnava individualno in se posveča samo enemu pacientu naenkrat. To pomeni, da si vzamejo terapevti več časa za eno osebo in se ji res posvetijo, kar je njihova prednost. Taka skrb pomaga bolniku, da postopoma in vztrajno napreduje. Ko je že napredek viden, bo pacient imel vse več volje za delo.

Ukvarjajo pa se z bolniki, ki so med nami zelo pogosti. Na primer imajo demenco ali boleče noge. Zelo veliko ljudi ima težave z nogami in stalne bolečine tako, da ne morejo hoditi. V teh primerih je fizioterapija izjemno učinkovita metoda, ki odpravi bolečine. Plinevropatija pa je bolezen, ki prizadene največkrat sladkorne bolnike in je bolezen živčnega sistema. To bolezen spremljajo stalne bolečine ter težave s senzoriko in motoriko pacienta.

Če mišice oslabijo in se izgubi mišična masa, potem pride do atrofije mišic. Upadanje moči mišic je mogoče zdraviti s to metodo. Do takega stanja pride pri pacientih, ki se ne gibajo dlje časa, so nepokretni ali se težko gibljejo.

V primeru, da imate vi ali vaši bližnji naslednje težave; da imate slabo ravnotežje, ali vas med hojo zanaša in vam klecajo kolena, potem je metoda s fizioterapijo priporočljiva. Tudi v primerih, če občasno padete ali hodite s kratkimi koraki. Nebi  smeli niti nihati med hojo levo in desno, ali da vas hoja preveč utrudi. Pomembna je tudi drža med hojo in ali se držite postrani oz. naprej, takrat je čas za ukrepanje.

5/5 - (1 vote)