Cena fasade – kako do ugodne in kvalitetne fasade?

Ko razmišljamo o izdelavi nove fasade, se osredotočamo na kvaliteto fasade, hkrati pa nam je pomembna tudi ugodna cena fasade. Na ceno fasade vpliva veliko dejavnikov. Ključni dejavniki so površina objekta, izolacija, zaključni sloj, material, ki ga uporabimo in debelina izolacij,… Nekateri strokovnjaki menijo, da pri izbiri materialov za fasado ni dobro varčevati, kljub temu pa si s pravimi strokovnjaki lahko priskrbite cenovno ugodno ter kvalitetno fasado.

Vsekakor je dobro, da cena fasade ni pretirano visoka ter cenovno dosegljiva povprečnemu uporabniku.  Cena fasade v boljših primerih vključuje tudi zaščito objekta. K zaščiti objekta spada zaščita s ponjavami ter ostalimi sredstvi, s katerimi se zaščiti stavbno pohištvo ter elemente, kot so leseni podi, terase, okenske police ter okna… Strokovni izdelovalci fasad vam bodo svetovali tudi glede barve lestvice, saj je težko oceniti končni izgled fasade na podlagi majhnih barvnih shem.

Fasada po vaši meri

Ključnega pomena pri izdelavi fasade je svetovalni vidik. Cena fasade je namreč odvisna tudi od želja posameznega naročnika. Ker je najbolj pomembno zadovoljstvo naročnika, se je s podjetjem, ki bo poskrbelo za vašo fasado dobro dogovoriti o vaših željah in pričakovanjih. Priporočljiv je krajši posvet s strokovnjaki , kateri bodo ocenili stanje vašega objekta ter možnosti glede izboljšav. Strokovnjakom je potrebno omeniti cenovne okvirje, v katerih naj se giblje cena fasade, nato pa skupaj z njimi izdelate načrt izvedbe.

Moderni fasaderji soustvarjajo slovenski prostor ter predstavljajo trende svojim strankam in jim svetujejo pri izbiri prave fasade. Zelo pomembno je, da jih vodi znanje, natančnost ter strokovnost pri njihovem delu, hkrati pa želijo za stranke najbolje, zato poskrbijo, da je del dogovora tudi poštena cena fasade. Cena fasade je zagotovo nižja tudi pri obnovah fasade, ki so cenejša alternativa v primerjavi z  izdelavo nove fasade.

Strokovnjaki na področju fasad se z veseljem lotijo tudi večjih projektov, kot so izdelava fasad za poslovne objekte, stanovanjske bloke ter večje stavbne površine. Ker se zavedajo pomembnosti napredka, v svoje delovne procese zmeraj vnašajo novosti in inovacije, s katerimi poskrbijo, da so njihove fasade vrhunske kakovosti.

Fasada

Strokovnjaki priporočajo, da se pri izbiri materialov za izdelavo fasade ne skopari, saj se investicija v kvalitetno fasado povrne v obliki energijskih prihrankov. Izdelava fasad je kakovostno izvedena, če so mojstrom na voljo kvalitetni materiali ter odlični pogoji za delo. Ker so cene fasad personalizirane in odvisne od povpraševanja, se je o cenah potrebno predhodno dogovoriti, pozanimati ter ponudniku poslati povpraševanje.

Za izdelavo fasade je najugodnejši letni čas jesen ali pomlad, saj tudi previsoke temperature slabo vplivajo na proces sušenja in raztezanja materialov.

Idealno je, da pred začetkom izdelave same fasade stranka in izvajalec skleneta dogovor, v katerem se upošteva tako želje stranke kot predloge izvajalca ter pokrajinske zakonitosti okolja. Pomembno je, da vzamemo v obzir okolico ter sosednje hiše, saj vsekakor vsaka fasada ne pristaja v vsako okolje in tudi ne na vsak tip zgradbe. Velikega pomena je, da fasaderstvo upošteva zakonska določila s področja trajnosti in obstojnosti. Pravi mojstri bodo pri svojem delu upoštevali te zakonitosti ter vrednote.

Cena fasade odvisna od uporabljenih materialov

Cena fasade je odvisna tudi od izbire izolativnega materiala. Izbirate lahko med tervolom in stiroporjem, pri čemer je tervol dražja izbira, prav tako pa je tudi občutljivejši na absorpcijo vlage. Stiropor je sicer cenejša izbira, a zagotavlja dobro izolacijo ter je enostaven za nanašanje, zato je najbolj priljubljena izbira v Sloveniji.

Če vas zanima kakšna je informativna cena fasade za vaš objekt, je najbolje da izbranega ponudnika pokličete ali mu pišete. Mojstri fasaderji vam bodo z veseljem pomagali pri prenovi ali izdelavi vaše nove fasade ter popolni preobrazbi vašega doma.

Rate this post