Imobilizacija

Eden izmed prvih ukrepov, ko reševalci prispejo na kraj kakšne nesreče je pa imobilizacija. Ta je pomembna, da se poškodovanec ne poškoduje še bolj, kot se je mogoče že. To je v bistvu najpomembnejši ukrep reševalcev. Več o imobilizaciji si pa lahko preberete še na: https://firerescue.es/si/65-imobilizacija.

imobilizacija

Ko reševalci prispejo na kakšen kraj nesreče se najprej posvetijo poškodovancem ali poškodovancu. Je pa tukaj pomembna imobilizacija poškodovanca. To je zelo pomembno, da se ne poškoduje kakšen živec ali na primer hrbtenjača. Morajo pa reševalci za imobilizacijo uporabljati razno razne pripomočke, ki v bistvu olajšajo samo imobilizacijo. Brez pripomočkov v bistvu sploh ne bi mogli nuditi kvalitetne imobilizacije. Lahko pa rečem, da pa je najpomembneje, da reševalci imobilizirajo glavo in pa hrbtenico. Ta dva dela telesa imata največ živcev in takšnih delov, kjer lahko poškodovanec postane tudi hrom ali pa v najhujšem primeru tudi umre.

Imobilizacija je res pomemben postopek pri vsaki nesreči. S tem se v bistvu prepreči še več poškodb, kot jih pa poškodovanec ali poškodovanci že imajo. Imobilizira se lahko marsikateri del telesa. Reševalci si pri tem postopku pomagajo z razno raznimi pripomočki, kot so kakšni oporni jopiči in pa tudi z opornicami, kot je na primer tista za vrat. Mislim, da smo pa opornico za vrat že vsi videli. V veliko filmih se jo da videti.

Imobilizacija je pomemben postopek pri nesrečah. Reševalci se vedno trudijo, da pa poškodovanec ima čim manj poškodb. Z imobilizacijo bodo seveda poškodbe preprečili. S tem lahko tudi preprečijo kakšne velike poškodbe hrbtenice in hrbtenjače. Ker z nepravilno imobilizacijo lahko pacient postane hrom ali pa celo umre. Imobilizacije ne izvajajte, če je ne znate. Rajši počakajte na reševalce, ki pa to zagotovo znajo. Če ste pa neizkušeni pa imobilizacije ne znate pa lahko naredite več škode, kot pa koristi.

Rate this post