Potrebujete zobni implantat – cena zdravljenja je odvisna od …

So vaši zobje v slabem stanju, ste brez enega ali več zob že več let? Potem je mogoče zobni implantat prava rešitev za vas, da si povrnete sijoč in zdrav nasmeh. Če vas zanima, kakšna je cena za implantat, potem berite naprej, saj tekom članka razkrijemo vse podrobnosti.

Dandanes je sodoben način zdravljenja manjkajočih zob – zobni vsadek ali implantat. Cena tovrstne storitve ni nizka in se od ponudnika do ponudnika precej razlikuje. Če se sprašujete, od kod takšne razlike za na videz enako storitev. Marsikdo zato poišče pomoč tudi v tujini, kjer storitev precej ugodnejša, kar pa se dolgoročno lahko izkaže tudi kot napačna odločitev in konec koncev tudi kot zelo drago zdravljenje.

implantat cena

Kaj vse vpliva na implantat – cena?
V končno ceno je všteta vrednost opravljene storitve, pomemben del stroška pa je tudi sam implantat. Cena za različne implantatne sisteme se lahko razlikuje tudi vse do štirikrat. Ste vedeli, da se zobni implantati proizvajajo v vsaj desetih večjih tovarnah in še v vsaj 200 manjših podjetjih po svetu? Skupno naj bi letno vsi proizvajalci proizvedli več kot 10 milijonov implantatov. Njihova skupna lastnost je zgradba, ki je narejena iz titana, ki omogoča osteointegracijo oz. se vraste v kost. Tehnološki razvoj in dolgoletne raziskave so vpeljale mnoge novosti, ki so jih nekatera naprednejša podjetja integrirala v proizvodnjo, druga pa se jim izogibajo, ker je takšna proizvodnja dražja. Denar, ki ga uveljavljeni in napredni proizvajalci vlagajo v razvoj, se razumljivo prenaša na končni produkt, implantat. Cena tehnološko bolj dodelanih vsadkov je zato tudi v ordinaciji višja. Nikar ne mislite, da če so implantati narejeni v ZDA ali Nemčiji, da je to garancija za kakovost. Implantatna kakovost je vidna samo pri makro- in mikrotopografiji. Vsak implantološki sistem predstavlja tudi zelo različen obseg protetičnih rešitev, ki zobozdravniku omogočajo pričvrstitev protetike na implantat. Kot poročajo zobozdravniki, so cenejši sistemi po obsegu pogosto precej omejeni. Poglejmo si, kakšne so razlike med vsadki, ki večini niso poznane. Če govorimo o celotnih stroških implantološkega zdravljenja, je na tem mestu trebapovedati tudi nekaj, kar s samim materialom, ki ga kirurg vgradi, nima veliko skupnega. Potrošniški moto 21. stoletja je, da se iščejo bližnjice, hitre rešitve in cenovno ugodne ponudbene, na kar nihče izmed nas ni imun. Prav vsi pa smo kdaj že izkusili, da bližnjica ni nujno najhitrejša, še manj pa najboljša in najcenejša pot.

implantat cena

Zobni implantati – cena
Kirurško-protetično zdravljenje velja za kompleksen poseg, ki je podvržen biologiji celjenja organizma s svojimi zakonitostmi. Za takšen poseg je potrebna strokovno usposobljena ekipa, ki sledi začrtani doktrini in samo to je lahko garancija za dolgoročni uspeh in zadovoljstvo pacienta. Slovenski zobozdravniki zelo pogosto opažajo, da se pacienti odločajo za zdravljenje v tujini, kjer se v mnogih primerih preskakujejo obvezne pripravljalne faze. Zato previdnost nikakor ne bo odveč. Sicer pa je najboljša rešitev ob izgubi zoba, implantat. Cena zdravljenja je zelo pomemben dejavnik pri odločanju, kateremu kirurgu in protetiku boste zaupali in se mu prepustili. Pred končno odločitvijo, naj vas spomnimo še enkrat na rek, ki pravi, da niste dovolj bogati, da bi kupovali poceni.

Uporabnost in prednosti zobnih implantatov
Implantati ali zobni vsadki se lahko uporabijo za nadomeščanje posameznih manjkajočih zob, podporo mostov ali zobnih protez. Narejeni so iz titana, ki je biokompatibilen, kar pomeni, da se lahko povsem zrastejo s kostjo in v večini primerov ne povzročajo alergijskih reakcij. Zobni implantati omogočajo dobro estetsko in funkcionalno rehabilitacijo, manjkajočega zoba. Sosednjih zdravih zob ni treba brusiti, ko se izdeluje zobni mostiček. Uporabnikom zobni vsadek ne povzroča občutka tujka, hkrati pa preprečujejo tudi atrofijo in omogočajo dobro sidranje snemalne proteze. Zobozdravniki radi svetujejo, ob izgubi zoba, zobni implantat. Cena celotne storitve pa je odvisna od že zgoraj omenjenih pomembnih dejavnikov.

Rate this post