Katero sobno kolo kupiti, da vam bo najbolj ustrezalo glede na želje in potrebe?

Ste se zaobljubili, da boste začeli s telesno aktivnostjo, še najraje pa bi začeli s kolesarjenjem? Potem obiščite spletno stran https://sportnaoprema.si/katero-sobno-kolo-izbrati/, kjer boste našli vse najpomembnejše informacije, ki jih potrebujete, da se boste lažje odločili, katero sobno kolo kupiti.katero sobno kolo kupiti

Pred samim nakupom sobnega kolesa si je pred končno izbiro kolesa, vredno odgovoriti na nekaj najpomembnejših vprašanj. Katero sobno kolo kupiti za vadbo doma, ki ga lahko uporabljate za rehabilitacijo po poškodbi ali bolezni, ali za dober kolesarski trening? Ker je izbira sobnih koles na trgu zares velika, naj vam bo v pomoč nekaj naslednjih informacij.

Katero sobno kolo kupiti – različni tipi sobnih koles
• Tradicionalno sedeče sobno kolo za rekreativne uporabnike, ki ga imenujemo tudi mirujoče ali stacionarno kolo in je po obliki podobno tradicionalnim kolesom za zunanjo uporabo.
• Pokončno – dirkalno kolo je prišlo na trg v zadnjih nekaj letih, reče se mu tudi spinner ali indoor cycle. Tovrstno kolo je zelo podobno tistim kolesom, ki jih vidite v fitnes centrih. Takšna kolesa so nekoliko dražja od klasičnih sobnih koles in so primerna za bolj intenzivne treninge. Idealna izbira za športne navdušence, ki si želijo dinamičnih in intenzivnih treningov.
• Pokončno stacionarno kolo Dual Action, kot je Assault Air bike je še ena veja standardnega pokončnega kolesa. Tovrstna kolesa imajo premične ročice, tako da lahko poleg potiskanja pedalov v vadbo vključite tudi delo rok. Stacionarno sobno kolo Air bike Assault je primerno za zelo intenzivne treninge, saj običajno uporabljajo zračni upor namesto magnetnega upora. Močneje kot med treningom poganjate pedale, večji upor boste ustvarili. Naj omenimo, da svojega upora nikoli ne boste presegli. Na tovrstnem kolesu je lahko trening vetroven, da vas sproti hladi. Če vas pihanje vetra moti, pa lahko naročite dodaten zračni blatnik, ki bo pihanje preusmeril v tla.
• Ležeče sobno kolo je naslednja možnost, ki je vse bolj in bolj priljubljena med uporabniki sobnih koles, saj imajo sedež, ki je podoben stolu. Na primer ležeče sobno kolo BRX je primerno za rekreativce in njihovo domačo uporabo. Vaše telo bo med kolesarjenjem postavljeno v pol ležeči položaj, a pozor, noge morajo biti nagnjene navzdol, da boste dosegli pedale. Mnogi uporabniki ležečih koles so mnenja, da so ležeča sobna kolesa precej bolj udobna, kot običajna pokončna sobna kolesa. Še posebej se jim to zdi, ko opravljajo daljši trening.

katero sobno kolo kupiti

Katero sobno kolo kupiti – bodite pozorni, kakšen je vaš proračun
Kot velja pri večini stvari, velja tudi pri sobnih kolesih, da so boljša sobna kolesa večinoma tudi nekoliko dražja kolesa. Torej, katero sobno kolo kupiti? Izkušeni prodajalci koles zato delijo sobna kolesa v tri cenovne razrede:
• Sobna kolesa do 300 € – v ta razred običajno sodijo vsa sedeča kolesa z vztrajniki do 8 kg teže in večinoma brez magnetne zavore. V času popustov se za takšno ceno dobi tudi kakšen primer boljšega kolesa z magnetno zavoro in 9 kg vztrajnikom. Običajno se za kolesa do 300 € odločajo tisti uporabniki, ki bodo sobno kolo uporabljali za rehabilitacijo po poškodbi, bolezni ali operaciji ter tisti nekoliko starejši rekreativni uporabniki sobnih koles.
• Sobna kolesa nad 300 € – v ta razred običajno sodijo kolesa, ki jih navadno uporabljajo tisti, ki k treningu pristopajo malce bolj resno in si želijo stopnjevati svojo formo na enem in istem kolesu. Tovrstna kolesa imajo zadosti vztrajnosti, da jih ni treba menjati, ko vadeči osvoji svoj vrhunec forme. Kolesa v tem razredu imajo tudi ergometre za beleženje obremenitev v Watih. Če predstavimo samo enega od koles, ki je primeren za trening doma in spada v tovrsten razred je to zagotovo kolo BRX R 300, ki ima nosilnost 150 kg in je s 14 kg vztrajnikom.
• Sobna kolesa nad 1000 € – v ta razred sodijo sobna kolesa z zračnim uporom, kot je na primer Assault Air Bike in druga napredna kolesa, ki nudijo možnost povezave z različnimi aplikacijami za simulacijo kolesarjenja. Nekatera kolesa, ki sodijo v ta razred poleg simulacije ponujajo tudi spreminjanje naklona sobnega kolesa glede na izbrano traso vožnje.

Katero sobno kolo kupiti – ne pozabite na garancijo in servisiranje sobnega kolesa
Preden se boste dokončno odločili, katero sobno kolo kupiti, se morate nujno prepričati, koliko garancije dobite na želeno sobno kolo. Vedno povprašajte prodajalca, ali vam nudi servis kolesa in rezervne dele. Naj vas opomnimo, da je za nekatere znamke sobnih koles v času garancije zagotovljen servis na domu. Prav tako so dobavljivi vsi rezervni deli, zato se o vsem tem pozanimajte še pred nakupom.

Končna odločitev, katero sobno kolo kupiti
Glede na vse, kar ste do sedaj prebrali, se boste na koncu morali sami odločiti, katero sobno kolo kupiti. A pri vaši končni odločitvi naj vam vedno pomaga strokovnjak, ki se spozna na sobna kolesa, ki vam bo lahko tudi svetoval glede na vaše želje in ne nazadnje tudi vaše potrebe. Ne glede na to, katero sobno kolo boste kupili, ga uporabljajte redno in z veseljem, saj se vam bo le tako obrestoval nakup.

Rate this post