Savna za vsak dom

Razvajanje po napornem dnevu je želja vsakega človeka. In združitev razvajanja za užitek in zdravje je super kombinacija, ki ju lahko prejmete z obiskom savne. Ker pa obisk savne ni vedno mogoč, si lahko savno omislite doma. Domača savna lahko zavzame veliko prostora in morate si jo vgraditi v prostor, ki je temu namenjen, lahko pa se odločite za alternativo savne, ki pride v obliki soda. Fito savna sod je primeren tako za hišo, stanovanje, vikend, kot tudi za salone in fitnese. Zaradi kompaktne oblike ga imate lahko v vsakem prostoru in njegova uporaba bo pomagala pri vašem zdravju, lepoti in na splošno boljšem počutju.

savna

Prednosti savne

Savno ljudje obiskujejo že več sto let, saj so že zgodaj ugotovili, da imata para in toplota pozitivne učinke na telo. Uporabljali so jo predvsem za medicinske in higienske učinke, za kar se uporablja še danes. Poznamo veliko vrst savn, ki se med seboj razlikujejo po stopnji vlažnosti in temperature. Ne glede na to, za vse savne velja, da zelo pozitivno vlivajo na nekatere telesne procese.

Savne znanstveno dokazano pripomorejo k boljšemu imunskemu sistemu. Vsi, ki večkrat obiskujejo savne, si s tem krepijo imunski sistem, kar pomeni boljšo odpornost, še posebej v obdobjih, ko so pogosti prehladi in podobne bolezni. Za boljši imunski sistem je pomembno tudi manj stresno življenje, pri katerem savna definitivno pomaga. V savni se namreč ljudje sprostijo in umirijo od napornega dneva.

Ko ste v savni, zagotovo opazite močno potenje, sploh ko so temperature in vlažnost visoke. To pomeni, da so se pore na vaši koži odprle in izloča se znoj. Z znojem pa se izločajo tudi vsi toksini, ki se nabirajo v telesu. Poleg izločanja toksinov in znoja, se koža tudi obnavlja in pomaga pri osebah, ki imajo težave z nečisto ali problematično kožo. Savna pomaga tudi pri učvrstitvi kože, sploh pri zmanjšanju videza celulita.

Za zdravje imajo savne veliko pozitivnih učinkov. Izločanje znoja pomaga, da imajo ledvice manj dela poleg tega pa se poveča njihova prekrvavitev. Prekrvavitev se sicer izboljša po celem telesu, saj segrevanje telesa spodbuja krvni obtok. Z vsakim tretmajem se krepi tudi srce, kar je pomembno sploh pri starejših osebah, ki so bolj nagnjene k boleznim srca.

Vsi, ki imajo težave zaradi bolečin v sklepih ali mišicah, je savna odličen pripomoček, ki te bolečine blaži. Prav tako osebe po zlomih in poškodbah veznih tkiv, z uporabo savne opazijo hitrejše celjenje. Vse to pride zaradi boljše prekrvavitve zaradi segrevanja telesa. In tako kot srce, se tudi ostale mišice med uporabo savne krepijo.

Fito savna sod

Za vse, ki nimajo možnosti, da pogosto obiskujejo savno ali da si jo vgradijo v hišo je možnost, da se odločijo za fito savno sod. Te savne so izdelane iz cedrovega lesa in so odlična alternativa klasičnim savnam. Med tretmaji je glava zunaj, uporabnik pa sedi na leseni klopi, ki je vgrajena v sodu. Savna v sodu je razmeroma kompaktna, zato je lahko postavljena v katerem koli prostoru.

Uporablja se jo tako, da sedete v sod in ga zaprete, nato pa generator pare v sod dovaja paro. Para je pod tlakom, ki jo tako kot temperaturo, določite z regulatorjem. Generator pare je ločen od soda in postavite ga v bližino savne. Za večjo sprostitev lahko v generator pare dodate tudi eterična olja ali zelišča. Generator pare ustvarja vlažnost do 90 %, s temperaturo do 45°C, zato je priporočljiv čas tretmaja do 15 minut.

Za vse, ki želijo za svoje zdravje narediti nekaj več in se pri tem sprostiti in razvajati, je savna v sodu prava odločitev. Svojemu telesu bodo na ta način ponudili ogromno blagodejnih učinkov brez dodatnega dela in obremenitev, zdravje pa jim bo hvaležno.

1/5 - (1 vote)