Husqvarna motorne žage – velika izbira na enem mestu

Lesoteka trgovine prodajajo motorne žage in akumulatorske verižne žage Husqvarna, različnih velikosti, moči in zmogljivosti. Pri omenjeni spletni trgovini so dobavljive praktično vse motorne žage znamke Husqvarna, tako profesionalne kot tiste motorne in baterijske verižne žage za občasno urejanje vrtov, sadovnjakov in bližnje okolice hiše. Povejmo, da so motorne žaga Husqvarna v svetovnem merilu, ene najbolj razširjenih in cenjenih žag. Svoj odličen renome so pridobile zaradi svoje zanesljivosti, enostavne uporabe in naprednih tehnologij, ki jih znamka vgrajuje v svoje naprave. in jih s tem nenehno izboljšuje in izpopolnjuje.

motorne žage

Husqvarnin asortiman motornih žag je v splošnem obsega štiri serije motornih žag, ki so namenjene različnim uporabnikom in namenom.
• Homeowner serija – za domačo uporabo
Tovrstne žage so namenjene nezahtevnemu urejanju zelenih površin, delu okrog hiše, na vrtu, v sadovnjaku in vinogradu ter enostavnemu delu z lesom. Tovrstne žage so zelo enostavne za uporabo, so manjše in imajo manjše motorje, posledično so primerne za manj zahtevna dela, ki jih opravljamo v prostem času doma.
• Professional serija – za napredne domače uporabnike in profesionalce
Ta serija motornih žag je namenjena vsem, ki potrebujejo zmogljivejše orodje, ki je sposobno opraviti daljše in bolj zahtevno delo tudi v gozdu. Tovrstne motorne žage imajo daljši meč, večji in bolj zmogljiv motor ter so zasnovane za večjo zmogljivost in daljšo vzdržljivost.
• Heavy-duty serija – za najzahtevnejše uporabnike in naloge
V žage so vgrajeni najmočnejši motorji, robustna ohišja in so na voljo z najdaljšimi meči. Tovrstne žage so idealne za gozdarje, ki pri sečnji potrebujejo močno in učinkovito orodje, ki se lahko uporablja daljše časovno obdobje.
• Battery-powered serija – za okoljsko ozaveščene uporabnike
Tovrstne motorne žage uporabljajo namesto bencina električno energijo iz baterije. Odlikuje jih tiho delovanje, brez škodljivih izpustov, zato so primerne za uporabo v urbanih in občutljivih okoljih, kot na primer: okolica šol, vrtcev in bolnišnic, javni parki, živalski vrtovi, itd.

motorne žage

Motorne žage – primerjava med električnimi in akomulatorskimi

Poglejmo zdaj, katero motorno žago je bolje izbrati in v katerih primerih. Električne motorne žage so odlična izbira za vse uporabnike, ki bodo opravljali dela v bližini električnega vira. Zanje velja, da so tišje, lažje in proizvajajo manj vibracij v primerjavi z bencinskimi žagami. Idealna izbira so za obrezovanje dreves, žaganje manjših drv ter dela v domačem vrtu. Njihova glavna omejitev je, da so odvisne od električne vtičnice, a na drugi strani so okolju prijaznejše, saj ne proizvajajo izpušnih plinov.

Medtem ko akomulatorske motorne žage ponujajo večjo svobodo gibanja pri uporabi, saj niso vezane na električni vir. So zelo priročne za delo v gozdu ali na območjih brez dostopa do električne energije. Akomulatorske žage so prav tako tihe in proizvajajo malo vibracij, kar pripomore do manjše utrujenosti uporabnika. Sodobne akomulatorske tehnologije že omogočajo dovolj moči za zahtevnejša dela, kot je rezanje debelejših vej in podiranje dreves. Hkrati so tako električne kot tudi akomulatorske žage okolju prijazne, saj ne izpuščajo škodljivih plinov. Akomulatorske žage imajo tudi nekaj slabosti, med katerimi je glavna omejena kapaciteta baterije. Baterijo je treba redno polniti in imeti tudi rezervo, zato morda niso primerne za zelo dolgotrajna dela, razen če ima uporabnik na voljo za menjavo več baterij.

Zato pri izbiri med električno in akomulatorsko motorno žago upoštevajte specifične potrebe in okoliščine uporabe. Razmislite o lokaciji dela, dostopnosti električnega vira, zahtevnost in dolžina dela ter okoljske prednosti.

Motorne žage – nakup

Če bi radi kupili motorno žago Husqvarna, potem vam svetujemo, da obiščete na spletni strani celovit ‘Vodnik za nakup motornih žag‘, kjer najdete vse, kar morate vedeti, da izberete idealno žago za vaše delo. Ne odlašajte in opravite nakup še danes, da boste kar se le da hitro začeli uporabljati najboljše motorne žage na svetu.

Rate this post