Prenosna peč za pico: za hrustljavo skorjico in mehko sredico

Prenosna peč za pico je pravi hit za na teraso ali vrt, pa tudi za garažo, klet ali kakšen drug prostor, kamor jo lahko odpeljete, ker je običajno na kolesih. Zelo hitro jo postavite in že lahko pečete pico, ki je spečena v pičlih 2 minutah in to na vseh straneh enako. Moderna prenosna peč za pico je narejena iz kakovostnih materialov, kuri pa se lahko na drva, pelete ali na plin, kar vam je ljubše. Če bi radi imeli praznik vsak dan, v prostoru ali na prostem, potem je takšna peč res dobra ideja za vso družino in prijatelje.

Kako prenosna peč za pico speče italijansko pico?

Italijanske pice so najbolj znane, kot najboljše pice, so tanjše in pokrite z raznimi prilogami; če pa hočete kvašeno pico z več testa, pa tudi ni problem, lahko testo naredite sami ali pa kar kupite že narejeno testo v trgovini. Nabavite še material za vse okuse, ne glede na to, ali ste vegani, vegetarijanci ali vsejedci.

Potrebovali boste nekaj paradižnikove mezge in kečapa, ki ga lahko začinite z origanom in timijanom, po želji še z baziliko in peteršiljem. To zmes premažete preko pice vendar pozor, pustite rob kakšna 2 cm prost, da boste imeli lepo zapečeno skorjico, sredina pa bo mehka in sočna.

Zdaj pa je na vrsti še najslajše. Če ste vsejedi, položite na pico lahko salame, sire, olive in kakšno jajce. Če ste vegetarijanci, se boste zadovoljili s siri ali slamami, izdelanimi iz mleka, dodajte pa še olive in zelenjavo.

Vegani pa boste gotovo uživali v veganskem siru in salami, kakšnih veganskih hrenovkah, artičokah, olivah, paradižniku , papriki, brokoliju in še marsikaj se lahko spomnite dati na pico, ker je možnosti res neskončno.

Ko vse naredite in je prenosna peč za pico segreta na primerno temperaturo, lahko je tudi do 500 stopinj, položite pico v peč in jo pečete največ 2 minuti na zelo visoki vročini. Tako bo ostala skorja roba hrustljavo zapečena, sredica pa mehka in voljna.

Prenosna peč za pico; kje se jo uporablja?

Dejansko je prenosna peč za pico lahko kjerkoli, v prostorih ali pa zunaj na terasi, lahko jo imate na vrtu ali v lopi, garaži, drvarnici ali jo odpeljete k sosedovim, pa tam naredite zabavo. Prenosna peč za pico je namreč tako narejena, da jo lahko vozite kamorkoli si želite, ker je na kolesih in je zato mobilna, ali pa jo nesete, ker je lahka.

Prav z namenom, da je mobilna, je bila narejena za to, da bi bila vsestransko uporabna in da jo lahko uporabljate pozimi, na primer v prostoru ali na terasi, medtem ko jo lahko poleti uporabljate tudi na vrtu. Enostavno jo tja odpeljete in že je nared.

Prenosna peč za pico lahko deluje na drva, pelete ali plin in doseže tudi do 500 stopinj, če je kakovostna. Vrata oziroma odprtina je pri tem lahko odprta, pa ne bo izgubila toplote, tako da lahko pečete pri odprti odprtini. Tako lahko tudi nadzirate peko, ves čas vidite, kaj se s pico ali drugo hrano v peči dogaja in kako hitro jo boste morali vzeti ven, ker vsaka minuta in tudi sekunda tukaj res šteje.

Prenosna peč za pico, ki doseže do 500 stopinj je na pelete, kar peko na odprtem ognju še bolj poenostavi. Če pa vam drva niso všeč, potem lahko kupite tudi peč na plin, ki je podobno učinkovita.

Dejansko prenosna peč za pico ni samo za pico, ampak lahko v njej z malo domišljije pečete karkoli, od koruze, krompirja, mesa, zelenjave, jajc in kruha ter sladic. Nikoli vas ne bo razočarala, le temperaturo boste morali regulirati glede na to, kaj boste pekli. Ne veste, kako je prebranec slasten iz krušne peči, naravnost božanski in tak, kot ga originalno naredijo v Bosni ali Srbiji.

 

Rate this post