Ples ob drogu vam pomaga do lepo oblikovanega telesa

Ste že slišali za ples na drogu?

Velikokrat slišimo besedo ples na drogu in jo kar hitro lahko povežemo za kakšen erotičen element.

Ples ob drogu ni samo ples, ki so se ga uporabljale striptizete. Ta ples je športna disciplina, v kateri se nahajajo elementi, kot so akrobatika in erotika. Vsekakor ne zveni enostavno, mar ne, pa vendar lahko s plesom na drogu oblikujete telo, okrepite mišice, se sprostite in predvsem vas bo ples na drogu osvobodil vseh tegob, saj na vas deluje pozitivno. Naj omenim še to, da boste s plesom na drogu izgubili veliko kalorij, kar pa pomeni, da boste izgubili tudi telesno težo.

Ples ob drogu – kaj je to?

Ples na drogu je res zelo stara veščina, saj sega daleč v zgodovinsko obdobje Sumercev in Rimljanov in se je leta 1968 prvič omenil z nastopom Belle Jangled in takrat tudi eksplodiral, saj se je ples na drogu širil v ZDA, Kanado in potem še v Evropo. Imenovani ples zelo radi uporabljajo tudi akrobati v cirkusu v nekaterih predelih Kitajske.

Vedno večje je zanimanje za ples na drogu ali drugače imenovan Pole Dance. Ker se od leta 2003 uveljavlja tudi kot športna disciplina, na nekaterih mednarodnih tekmovanjih, imajo določena pravila. Prepovedana je namreč golota ali določene vrste intima, verjetno zato, da ples na drogu ne bi povezovali s plesom striptizet in se tako bolj osredotočali na samo umetnost tega športa.

Zakaj je ples ob drogu najboljša vadba

1. Ker je enostavno za vsakogar.

Primeren je namreč za vse starostne skupine, za otroke, dekleta, žene in predvsem je dostopen tudi moškim.

2. Če se želite zabavati je ples na drogu prava izbira za vas.

Ko enkrat začnete, vas ples na drogu ne bo pustil ravnodušne. Vsekakor je to v prvi vrsti sproščujoča vadba, ki nikoli ni ista.

3. verjetno vas bo zasvojil.

Poleg zabave in vsega vznemirjenja vas bo še zasvojil in boste komaj čakali na kakšen nov uspeh, pri osvojitvi novih elementov. Ko boste s svojim počutjem dosegli odlično fizično formo, boste okusili sladek okus zmage, ki vas hitro lahko zasvoji.

4. Morda se želite samo osvoboditi.

Večina časa in tempo življenja nas privede, da se vrtimo samo v svetu svojih okvirjev. S plesom na drogu pa se lahko osvobodite vseh tegob in v času vadbe pozabite na vse skrbi, saj se z vadbo posvetite sebi in telesu.

5. Ples na drogu je prilagodljiv in nikoli enak

Ko že mislite, da vas nič ne more presenetiti, vas bo čakala nova preizkušnja, nov element in novo vznemirjenje. Če pustite sebi vsaj malo domišljije, lahko izvedete še tako nemogoče elemente.

7. Kako poteka vadba.

Vadba zajema, obrate, plezanje, plesne elemente in ne smete pozabiti na elemente na tleh v aerobiki.

8. Kako vpliva na telo.

Če si želite lepa stegna ali zadnjico, je ples na drogu prava izbira. Dobro tudi vpliva na oblikovanje rok, hrbta in ramen, učvrstili boste trebuh in res vse ostale predele, ki jih vsakodnevno ne uporabljate in so “ohlapni” Vsak teden vam ples na drogu omogoča različne vaje, kar pripomore k hitrejšim rezultatom.

9. Trud je vsekakor poplačan.

Če ste med tistimi, ki mislite, da boste imeli izklesano telo že pri prvi vadbi, vas moram razočarati. vsak vadbeni element potrebuje nekaj časa, da nam prinese rezultate, saj smo predele svojega telesa morda predolgo pustili počivati. Vendar naj vas to nikakor ne omejuje. Čez nekaj časa boste dosegli cilj in ves trud bo poplačan.

Ples ob drogu – zdravstvene prednosti

Kot sem že omenila, je ples ob drogu sproščujoča vadba, s katero lahko izgubimo veliko kalorij, telesno težo in pridobimo na mišični masi, kar pomeni, da telo lahko lepo oblikujemo, predvsem pa poskrbimo, da smo bolj gibčni in fizično pripravljeni, da okrepimo imunski sistem in zmanjšamo tveganje bolezni srca. Izboljšala se bo telesna drža, okrepili bomo kosti in sklepe, ker pa ni to vadba samo za utrjevanje mišic celotnega skeleta, naj vam zaupam, da odlično deluje tudi na psihološko zdravje.

Ples ob drogu ima še eno posebnost.

Če ste v veselem pričakovnju in boste kmalu postale mamice in vam bolečine v križu ne prizanašajo, boste s plesom ob drogu pridobile na telesni in fizični moči, tako boste lažje prestajale obdobje nosečnosti in sam porod.

Slovenke smo navdušene

Vsako obdobje ima svoj “trend”, tako tudi s plesom na drogu. Če smo še pred časom bile navdušene nad pilatesom, meditacijo, aerobiko ali fitnes centri, je danes ples na drogu zabavna in zdrava vadba, ki nas popelje do želenega cilja. Imeti zdravo in predvsem dobro izklesano telo. Veliko več ljudi po svetu, kar 6 milijonov ali pa še več, se ukvarja s plesom ob drogu in kot športna disciplina se počasi uvršča na olimpijske igre.

Ničesar ne boste izgubili, če poskusite ples na drogu, ki je primerna za vse, ne pozabite, tudi za moške. Če nimate hujših poškodb, vam bo ta vadba vsekakor všeč.

Rate this post