Sončna elektrarna subvencija je možna do 21 tisoč evrov

Sončna elektrarna subvencija se vam res splača za dolgoročno investiranje v vašo lastno elektrarno, ki vam bo dajala zastonj elektriko in pa boste od nje še nekaj zasluzili. Kako je to možno? Tako, da naredite tako elektrarno na sončne celice, ki bo večja od vaših potreb in boste lahko elektriko preprodajali v javno električno omrežje. Ko se gradi taka sončna elektrarna subvencija res prav pride in je lahko zelo visoka, Najvišja do sedaj ki je bila možna je bila nekaj več kot 21 tisoč evrov, kar res ni malo. Taka subvencija pripomore, da se vam investicija povrne v kar 3 do 5-ih letih od začetne naložbe. To je izjemno hitro.

sončna elektrarna subvencija

Sončna elektrarna subvencija se vam splača, če boste nabavili take sončne celice, ki bodo imele garancijo 25 let in bodo zdržale 40 let, vi pa nameravate imeti sončno elektrarno vsaj 20 let. V tem primeru se vam bo investicija dobro povrnila, v vseh stalih slabših primerih pa ste lahko tudi na izgubi. Zato raje te odločitve prepustite strokovnjakom. Vi njim samo povejte, kaj bi radi in kakšen zaslužek bi radi imeli letno. Potem bodo strokovnjaki vse izračunali.

Strokovnjaki vam bodo povedali, kdaj se sončna elektrarna subvencija splača in je možna. Torej če imate določene električne porabnike v stavbi, bodo to najprej odšteli in potem izračunali, koliko sončnih celic potrebujete dodatno za vaš zaslužek. To se računa glede na porabnike in sončne dni, ki jih imate v vašem kraju. Če živite v Radovljici ali Novi Gorici, imate srečo, ker je tam največ sončnih dni v Sloveniji. Tudi drugje je v redu, malo je problematična Ljubljana s pol letno meglo in pa kakšna temna soteska, če imate tam stavbo.

Če boste se boste priklopili v sistem, je seveda subvencija možna, drugače pa ne, to je osnovni pogoj. Sončna elektrarna subvencija znaša lahko od nekaj tisočakov do največ 21 tisoč evrov, če boste izpolnjevali vse pogoje v razpisu. Glede tega vam bodo pomagali strokovnjaki, ki bodo pravilno izpolnili obrazce.

Rate this post