Visokokakovostne talne označbe za večjo varnost in red v prometu

Dejavnost uveljavljenega podjetja GISprom so označbe na prometnih površinah. Talne označbe na cestišču se nanašajo na posebne oznake, ki se uporabljajo na površinah cest. To lahko vključuje talne označbe na sami cesti, označbe na parkiriščih, industrijskih površinah, športnih igriščih ter barvanje kolesarskih in sprehajalnih poti. Pri izvajanju talnih označb na cestnih površinah uporabljajo različne stroje, ki jih proizvajata podjetji Graco in Wagner. Ta strojna oprema nam omogoča natančno nanašanje označb s primernimi materiali, ki ustrezajo predpisanim standardom.

Ključne tehnične lastnosti za večjo varnost in trajnost v prometu

Razdelijo se glede na različne prometno-tehnične lastnosti (obstojnost materialov). To omogoča, da se zagotovi ustrezno vidnost in trajnost označb za prometne udeležence. Tehnične lastnosti materialov za talne označbe na cestah igrajo ključno vlogo pri prometni varnosti. Nekatere bistvene tehnične lastnosti vključujejo: materiali morajo biti dobro vidni med dnevno svetlobo, kar voznikom omogoča jasno razpoznavanje in sledenje označbam na cesti. V temi in suhih voznih pogojih morajo talne označbe še vedno zagotavljati dobro vidnost, da vozniki lahko varno sledijo cestnim oznakam. Tudi v deževnem vremenu se ne smejo izgubiti v megli ali dežju. Varnostna vidnost na mokrih površinah je ključnega pomena. Uporabljeni materiali morajo imeti ustrezne lastnosti, da se prepreči drsenje vozil. To povečuje varnost in preprečuje morebitne nesreče.

Pri naročanju talnih označb na cestnih površinah je treba upoštevati tudi specifične zahteve in povpraševanje. Ko gre za označbe na parkirišču, jih lahko izvajajo ročno ali strojno. Uporabljajo široko paleto predizdelanih šablon, ki so lahko prilagojene individualnim željam. Pomembno je, da je površina, na katero se nanašajo talne označbe na parkirišču, suha in čista, saj ta pogoj zagotavlja kakovostno izvajanje označevanja. Označbe na industrijskih površinah se pogosto izvajajo v različnih industrijskih prostorih, skladiščih, hladilnicah in podobno. Pri izvajanju talnih označb je ključno, da so označbe obstojne in trpežne, saj se takšne površine pogosto intenzivno uporabljajo. Glede na to, da so tla v industrijskih prostorih pogosto zelo gladka, priporočajo uporabo posebnih materialov, ki so primerni za barvanje takšnih površin.

Talne označbe

Označbe za športna igrišča in prometno obremenjena območja

Poleg tega se talne označbe uporabljajo tudi za označevanje športnih igrišč, bodisi za novo označevanje ali obnovo. Na voljo imajo širok izbor predizdelanih šablon, ki so primerni za različna športna igrišča. Pri zarisovanju športnih igrišč so izjemnega pomena imeti izkušnje, saj so morebitne napake v zarisu težko popravljive. V dosedanjem delu so v več kot 20 letih na novo označili več kot 200 igrišč. Njihova specializacija je predvsem na področju osrednje Slovenije ob državnih cestah. Med njihovimi naročniki so predvsem večja gradbena podjetja, ki delajo na projektih nizke gradnje.

Poleg tega se ukvarjajo tudi z izdelavo debeloslojnih talnih označb, ki se delijo na izdelavo napisov in oznak na cestiščih ter izdelavo parkirišč. Tovrstne označbe izvajajo predvsem ročno, s hladno plastiko debeline 2-3 mm. Ta debeloslojna tehnika zagotavlja večjo trajnost in odpornost na obrabo, kar je še posebej pomembno na prometno obremenjenih območjih. Na željo naročnika se ukvarjajo tudi z izdelavo talnih označb s hladno plastiko. Za tovrstno delo imajo posebno orodje in opremo. Talne označbe s hladno plastiko se običajno izvajajo z uporabo posebnega materiala, ki je dražji od običajne barve. Kljub temu pa se ta začetna višja investicija hitro povrne, saj so označbe izvedene s hladno plastiko zelo trpežne in obstojne.

Hladna plastika in lepilni trakovi

Oznake, izdelane z hladno plastiko, se odlikujejo po dolgotrajni obstojnosti. Na primer, označbe na parkiriščih, ki so bile izvedene pred desetimi leti, so še vedno nedotaknjene in niso zahtevale dodatnega vzdrževanja ali obnove. To pomeni, da so te talne označbe zelo kakovostne in dolgotrajne, če so bile prvotno izvedene v skladu s standardi in v idealnih pogojih. Talne označbe s hladno plastiko se lahko izkažejo kot odlična naložba, saj omogočajo, da se izognemo pogostemu obnavljanju talnih označb, kar prinaša prihranke pri vzdrževanju cestnih površin. Pri izvedbi talnih označb uporabljajo tudi predizdelane lepilne trakove, ki se delijo na začasne in trajne označbe. Začasni lepilni trakovi so običajno rumene ali bele barve in se uporabljajo za začasne prometne ureditve, na primer pri preusmeritvah prometa v območju gradbišč.

Trajni predizdelani lepilni trakovi pa se uporabljajo, ko želimo označiti ceste ali druge površine za dolgotrajno uporabo. Ti trakovi imajo zelo dolgo življenjsko dobo in zagotavljajo odlične prometno-tehnične lastnosti. Trajni lepilni trakovi so zasnovani tako, da se dobro oprijemajo površine in so odporni na obrabo ter druge vplive okolja. Uporaba predizdelanih lepilnih trakov je učinkovita metoda za označevanje tal na začasnih ali trajnih prometnih ureditvah. Omogočajo hitro postavitev označb in enostavno odstranitev po potrebi. Ponudba vključuje tudi hitro izdelavo in izvedbo talnih označb. S tem se ukvarjajo že več kot petnajst let, kar jim je prineslo obsežno znanje in izkušnje na tem področju. Storitve temeljijo na strokovnem znanju in nudijo ugodne, obstojne in visoko kakovostne talne označbe, ki jih prilagodijo vašim specifičnim površinam.

Kvalitetne in varne označbe

Ponosni smo na visoko stopnjo zadovoljstva njihovih strank. Za njihovo izvedbo talnih označb doslej niso prejeli nobenih reklamacij, kar jim daje zaupanje, da stranke vedno odidete zadovoljne. Prepričani so, da boste z njihovo storitvijo dobili označbe, ki bodo dobro izdelane, trajne in kakovostne. Pri izbiri materialov za označbe se osredotočajo na certificirane materiale, ki so vidni tako podnevi kot ponoči ter v različnih vremenskih razmerah. P

Rate this post