Zdravstveno zavarovanje je vaša varnost

Zdravje. Vrednota, katere vrednosti se žal pogosto zavedamo šele takrat, ko jo izgubimo. Na svoje zdravje bi zato morali začeti gledati kot na luksuz in ne le nekaj samoumevnega. Svetujemo vam, da sebi in svojim najbližjim uredite zdravstveno zavarovanje, ki vam bo v primeru bolezni ali nezgode veliko lažje pomagalo prebroditi neprijetno situacijo.

zdravstveno zavarovanje

Zakaj si urediti dodatno zdravstveno zavarovanje

Seveda je skrb in ohranjanje vitalnosti in zdravja predvsem na nas samih, vendar pa vseh situacij v življenju žal ne moremo predvideti – lahko se nam nenadoma razlije slepič ali pa se poškodujemo ob padcu. ‘Ah, meni se to že ne more zgoditi, nikoli nisem bil pri zdravniku in zelo pazim nase!’ je stavek, ki ga pogosto lahko slišimo od ljudi, ki dvomijo v dodatno zdravstveno zavarovanje. Tako mišljenje je zelo neodgovorno, hkrati pa s finančnega vidika zelo nevarno. Različni medicinski posegi in dolgotrajno okrevanje po poškodbah so namreč pogosto povezani z zelo visokimi stroški. Zgolj osnovno zdravstveno zavarovanje vseh nadstandardnih stroškov ne krije in tako kar na enkrat postanete samoplačnik. Tega pa si res ne dovolite, saj cene zdravstvenih storitev hitro dosežejo vrtoglave vsote.

Vaše zdravje postavite na prvo mesto in se zavarujte. Dodatno zdravstveno zavarovanje Prve osebne zavarovalnice omogoči vam in vašim najbližjim kritje nadstandardnih zdravstvenih storitev, krajše čakalne dobe in dostop do specialistov ‘preko vrste’. Z urejenim dodatnim zdravstvenim zavarovanjem boste zaščitili sebe in svojo družino, to pa je tudi dovolj velik razlog, da si ogledate Prvo ponudbo.

Poskrbite zase in za svoje otroke

Dodatno zdravstveno zavarovanje lahko uredite zase in za svoje najmlajše. Otroci pogosto potrebujejo dodatne specialiste, kot so dermatolog in alergolog, pri katerih pa so čakalne vrste nezavidljivo dolge. Z ureditvijo zavarovanja PRVA Zdravje za otroke, pa boste ob nastanku bolezenskega stanja ali poškodbe, vašemu malčku omogočili kar najhitrejši dostop do pregleda in vseh potrebnih preiskav pri zdravniku specialistu. Za vašega otroka bo kar najbolje poskrbljeno, vam pa ne bo potrebno skrbeti za stroške.

Seveda ne smete pozabiti niti nase. Zato si uredite zdravstveno zavarovanje Prva Zdravje, ki vam ob bolezni ali nastali poškodbi omogoča hiter dostop do kakovostnih zdravstvenih storitev v zasebnem zdravstvenem sektorju. Na vrsto boste prišli že v povprečno petih dneh. Kljub vrhunski zdravstveni postrežbi pa se ne boste rabili obremenjevati z morebitnimi visokimi stroški.

Osnovno, dopolnilno in dodatno zdravstveno zavarovanje

zdravstveno zavarovanje 1

Zavedati se morate, da klasično osnovno zavarovanje krije le najnujnejše medicinske posege in storitve. Nekoliko bolj razširjeno je dopolnilno zavarovanje, ki krije razliko do stroškov, katero ne krije obvezno zavarovanje. Vse zdravstvene ugodnosti pa vam omogoča le dodatno zdravstveno zavarovanje. Le to je namreč popolnoma prostovoljno nadstandardno zavarovanje, ki vam omogoča veliko več pravic in učinkovit dostop do nadstandardnih zdravstvenih storitev. Le na tak način se lahko uspešno izognete dolgim čakalnim vrstam in v najkrajšem možnem času pridete do potrebne specialistične obravnave, celo brez napotnice.

Ko se nam pojavijo zdravstvene težave, je ravno čas tisti ključni dejavnik za uspešno in hitro ozdravitev. Nemalokrat se je že zgodilo, da so se ljudem razvili dodatni zdravstveni zapleti zaradi dolgih čakalnih vrst. Javno zdravstvo je na žalost sistem, katerega mlini delujejo neverjetno počasi. Vse več ljudi se zato po diagnozo in zdravljenje odpravi k zasebnikom, ki pa so po drugi strani precej dragi. Da vas pot do vaše ozdravitve ne bo preveč udarila po žepu, pa si uredite dodatno zdravstveno zavarovanje. Na tak načim vam bo zdravstveni nadstandard veliko lažje dostopen.

Kako koristite svoje dodatno zavarovanje

Uredili ste si PRVA dodatno zdravstveno zavarovanje, sedaj pa vas zanima, kako zadeva poteka v praksi. Za koriščenje dodatne zdravstvene storitve morate v prvem koraku nujno poklicati zdravstveno točko PRVA Zdravje, ki je svojim uporabnikom na voljo 24 ur na dan. Svetovalcu boste tekom proscesa morali predložiti:
  • podatek o sedem mestni številki zavarovanca, ki jo najdete na zadnji strani kartice PRVA Zdravje
  • številko zdravstvene dokumentacije ter v primeru specialistične obravnave tudi zdravstveno napotnico. Zavarovalnica ima namreč pravico zahtevati vsa dokazila, ki so potrebna za ugotavljanje pravice do koriščenja specialistične obravnave.

Nato se sestavi zahtevek, ki ga je potrebno odobriti, zdravstvena točka PRVA Zdravje pa vam na elektronski naslov in na mobilni telefon pošlje sporočilo o izbranem terminu in lokaciji specialistične obravnave. Tako vas le en klic in predvidoma pet dni loči od obiska potrebnega specialista. S hitro obravnavo vaše zdravstvene težave pa se boste izognili napredovanju bolezni ali poškodbe. Čas bo tako postal vaš zaveznik pri skrbi za vaše zdravje in dobro počutje.

 

 

Rate this post