Kdaj na managerski pregled in kaj vse zajema tak pregled?

Se počutite utrujeni, izčrpani in ste vsakodnevno izpostavljeni visokim delovnim zahtevam? Vas nenehno nekaj skrbi, občutite strah, jezo, žalost …? Čas je da se ustavite za trenutek in ravnate preudarno – odločite se za managerski pregled. Opravite osnovni managerski pregled ter specialistične preiskave za odkrivanje zgodnjih znakov menedžerskih bolezni, kot so srčna in možganska kap, padec imunske odportnosti – rak in kronična vnetja ter duševnih bolezni, najpogostejša je izgorelost.

managerski pregled

Managerski pregled – vložek v zdravje
Zakonodaja določa pogostost preventivnih pregledov v okviru medicine dela za vse zaposlene. Zelo pomembno je, da se poleg obveznih preventivnih pregledov, občasno odločite za temeljitejši pregled svojega zdravja. Za to se lahko odločite kadarkoli in se naročite managerski pregled v Sanus Statera medicinsko alternativni center v Mariboru, kjer lahko opravite razširjene preventivne preglede, ki se jim danes reče tudi managerski pregled. Ob večjih delovnih in drugih obremenitvah, pa tudi za zagotavljanje zdravja opravite preventivni managerski pregled na 12-24 mesecev. Ne pozabite, da se vsak vložek v zdravje bogato obrestuje tako vam, ki se ga udeležite kot vaši družini ter podjetju, v katerem ste zaposleni. To je še posebej pomembno izpostaviti pri lastnikih in direktorjih podjetji, saj le njihovo zdravje zagotavlja nemoteno poslovanje podjetja. Zato nikar ne razmišljajte, managerski pregled da ali ne. Temveč se vprašajte le, ali je tovrstni pregled dovolj kakovosten, opravljen pri ustreznem strokovnjaku, ali res zajemajo tiste preiskave, ki izhajajo iz ocene tveganja in ali so dosegli svoj preventivni namen. Pomembno je, da po takšnem pregledu manager izve vse potrebne informacije o svojem zdravstvenem stanju, pa tudi, kako naj spremeni svoj način življenja, da se mu zdravstveno stanje in počutje izboljšata.

Kako poteka managerski pregled?
Najprej se preko spletnega obrazca na spletni strani ali preko telefona naročite na managerski pregled. Na dogovorjeni dan in uro se zglasite v Sanus Statera medicinskem alternativnem centru v Mariboru. Tam opravite osnovni managerski pregled ter dodatne specialistične preglede. Zdaj pa poglejmo, kaj vse sestavlja osnovni pregled za managerje. Najprej doktor postavi anamnezo in preučitev vaše zdravstvene dokumentacije, sledi klinični pregled z ergonomsko antropometrijo in svetovanjem. Za tem sledijo funkcionalni pregled vida (ostrina vida, barvni vid, vidno polje, nočni vid), spirometrija (pregled pljučnih funkcij), funkcionalni pregled sluha, specialistični kardiološki pregled srca in arterijskega ožilja, ultrazvočna preiskava srca in ožilja, cikloergometrija (obremenitveni test), rentgenogram prsnih organov, gastroenterološka specialistična diagnostika – gastroskopija in kolonoskopija ter laboratorijske preiskave krvi (SR, hemogram, diferencialna krvna slika, krvni sladkor, heparogram, dušični retenti, lipidogram, holesterol, PSA) in laboratorijske preiskave urina. Po opravljenem pregledu in vseh izvidih, prejmete v nekaj dneh zaključno poročilo in izdaja zdravniškega spričevala. V primeru, da doktor oceni, da potrebujete dodatne specialistične preglede, ali jih želite samo opraviti iz preventive, potem dodatne preiskave zavzemajo naslednje preglede. Ortopedski specialistični pregled s svetovanjem, okulistični pregled, ultrazvok trebušnih organov, prostate, velikih sklepov, srca in ožilja, specialistični pregled otologa in gastroenterološki specialistični pregled s svetovanjem. Ni nujno, da boste potrebovali vse omenjene preglede opraviti. Preglede lahko določi le doktor pri katerem boste opravljali osnovni managerski pregled, glede na vaše zdravstveno stanje in želje.

Tako, zdaj, ko imate vse najnujnejše podatke o pregledu za managerje, vam svetujemo, da se čim prej odločite za managerski pregled in se naročite na pregled. Ne odlašate, saj je zdravje največje bogastvo in dragocenost, ki vam je dana. Sicer pa tudi, če že imate kakšne zdravstvene težave, je zanje najboljše čim prej izvedeti, da lahko skupaj z doktorjem poiščete vzrok in ga odpravite. Le zdravje je tisto, ki vam bo omogočalo še naprej predano in preudarno voditi uspešno podjetje. Le zdrav manager je lahko tudi uspešen manager.

Rate this post