Parket je klasična in elegantna izbira za vsak dom

Tradicionalno je znano, da leseni parketi dodajajo vrednost vašemu domu. Leseni parket ponuja različne izbire odtenkov in sistemov polaganja, ki dramatično spremenijo videz vsakega prostora. Naj bo to vzorec ribje kosti ali ševroma, šesterokotnik, pletenje košare ali preprost vzorec opeke, izbira s parketom iz masivnega lesa je skoraj neskončna. Če iščete trajna in impresivna tla, potem je lesena parketna tla za vas prava izbira.

Parket je klasična izbira za vsak dom. Ker je iz pravega lesa, ima parket iz masivnega lesa naravno privlačnost. Vsakdo lahko najde popolne lesene parkete med različnimi izbirami v prodajnih programih, od hladnega in mirnega, do toplega in igrivega, lahkega in veselega ali temnega in drznega, modernega ali kmečkega … Ponudba je res pestra z več kot 480 možnosti lesenega parketa, med katerimi boste zagotovo našli popolno kombinacijo za vaš slog in okus.

Parket

Parket

Barve in zrna kontrastnega lesa, na primer hrast, oreh, češnja, apno, bor, javor in podobno. Včasih se uporabljajo, v dražjih vrstah pa se uporablja tudi bogato obarvan mahagoni in včasih drugi tropski les. Čeprav tehnično ni les, je bambus tudi priljubljen material za sodobna tla. Parket so prej navadno lepili z vročim bitumnom. Danes se običajno uporabljajo sodobna lepila za mraz.

Kaj sploh je parket in zakaj je tako priljubljen?

Kaj je parket glede na strukturo talnih oblog? Ali obstaja razlika med parketom in drugimi vrstami talnih oblog? Odgovor je pritrdilen, zato so parketna tla, še vedno najboljša izbira, ne glede na novosti na tem področju.

Za začetek povejmo, da je proizvodni proces nekoliko bolj zapleten kot pri debelih parketih, saj mora biti parketni blok izdelan iz tankih kosov masivnega lesa. To na splošno ustvarja bolj prefinjen videz, kar je mogoče poudariti pri nekaterih vrstah parketov.

Katere vrste parketov so na voljo in za kaj jih uporabiti?

Danes lahko izbirate med številnimi vrstami parketov, ki včasih prinesejo nekoliko zmedene. Se sprašujete, kakšna so inženirska parketna tla? Inženirska tla so izdelana iz predelanega lesa s trdim lesom na vrhu. Vrste parketa vsebujejo trden les od vrha do dna bloka, kar ima za posledico večjo obstojnost in daljšo življenjsko dobo.

Vendar pa izdelana tla ponujajo dobro definicijo parketa in so včasih na voljo kot vnaprej pripravljena. Parketna tla so na voljo v široki paleti različnih lesov, zato je treba najprej ugotoviti, kakšne so značilnosti parketnih talnih oblog.

Parket

Preizkusite različne ideje za parket za resnično navdihujoč videz

Če vemo, kaj je parket, se lahko osredotočimo na to, kako narediti njegov videz privlačnejši in zanimivejši. Če ste ljubitelj tradicije, ni nič povsem primerljivega s trdnim parketom, lakiranim v več plasteh. S pravilnim poliranjem parketa lahko iz njega prinesete še več sijaja.

Na drugi strani spektra se bo stisnjen in surov parket popolnoma prilegal notranjosti, ki jo navdihuje industrijsko oblikovanje. Nekatere vrste parketnih talnih oblog ponujajo več možnosti za videz samega bloka – lahko dobite celo lepe ploščice za parket.

Parketna obloga je geometrijski mozaik lesenih kosov, ki se uporablja za dekorativni učinek na tleh. Vzorci parketa so pogosto v celoti geometrijski in kotni – kvadrati, trikotniki, pastile – lahko pa vsebujejo krivulje. Najbolj priljubljen vzorec za parkete pa je najbrž še vedno ribja kost.

Rate this post