Sončna elektrarna; vaš novi energetski partner

Sončna elektrarna je samooskrbni sistem iz solarnih plošč, ki uporabniku omogoča na naravi prijazen način pridobivati električno energijo. Sončna elektrarna je hkrati tudi učinkovita pri znatnem zmanjševnju mesečnih stroškov za elektriko. Zato ni čudno, da se vedno več ljudi odloči za izgradnjo lastne sončne elektrarne – kljub začetnem visokem finančnem vložku, se investicija uporabniku povrne že čez nekaj let. Takrat svoje odločitve zagotovo ne obžaluje. Vedno pa se lahko zmanjša tudi začetno vložen kapital, saj lahko kupec, s pomočjo ponudnika sončne elektrarne, pridobi eko subvencijo iz EKO sklada. Če ste trenutno v fazi odločanja za nakup sončne elektrarne, potem ste na pravi poti – naredite nekaj dobrega za naravo in vaš dom, izberite zaupanja vrednega ponudnika in se odločite za nakup. Sončna elektrarna podjetja Sol Navitas vas zagotovo ne bo pustila ravnodušnih.

sončna elektrarna

Sončna elektrarna je odločitev, ki jo ne gre izpustiti

Pri odločitvi za izgradnjo sončne elektrarne je pogosto tako, da vse prednosti, ki vam jih prinaša, pretehtajo pred nekoliko višjim začetnim finančnim vložkom. Ljudje namreč vedno pogosteje mislijo na svojo prihodnost in kako kvalitetno bodo živeli čez nekaj let. Zato se vse večkrat odločijo za investicije, ki na prvi pogled izgledajo visoke, vendar se uporabniku po nekaj letih uporabe tudi konkretno povrnejo

Dobro pa je razčistiti, katere te prednosti sploh so:

  • Prihranek pri električni energiji: sončna elektrarna uporabniku omogoča brezplačno pridobivanje čistega vira energije – sončne energije, ki nam je na voljo v neomejenih količinah. Pri financiranju izgradnje vam lahko pomagajo sredstva iz Eko sklada, ki vaš mesečni obrok kredita zmanjšajo za toliko, da znaša manj kot znesek, ki ga sicer plačujete za elektriko. Dejansko se prihranki na električni energiji začnejo kazati že prvi mesec obratovanja vaše sončne elektrarne.
  • Prispevek k bolj čistemu okolju: sončna energija kot ena izmed trajnostnih oblik, s katero pridobivamo energijo je ena izmed rešitev za bolj čisto okolje v prihodnosti. S postavitvijo sončne elektrarne k ohranitvi okolja prispevate tudi vi. Sončna elektrarna namreč ne proizvaja ogljikovega dioksida in drugih toplogrednih plinov. Njeno delovanje je namreč vezano na pretvorbo sončne energije. Skupaj lahko tako prispevamo k ohranitvi planeta za naše potomce.
  • Ugodni pogoji in subvencioniranje: trenutno lahko s pomočjo Eko sklada, za postavitev sončne elektrarne, pridobite 180 EUR subvencije na kilovat inštalirane moči elektrarne. Tako zmanjšate dobo odplačevanja in že isti mesec pričnete z varčevanjem pri električni energiji.
  • Manjša cena elektrike in e-mobilnost: lastna sončna elektrarna vam bo pomagala znižati vsakomesečni strošek električne energije. Vsi namreč vemo, da v zadnjem času cena elektrike skokovito narašča. Je pa lastna sončna elektrarna priročna tudi ob nakupu električnega avtomobila. Dejansko imate s sončno elektrarno možnost izkoriščati brezplačno sončno energijo.

sončna elektrarna 1

Izberite zanesljivega izvajalca

Glede na to, da je začetni finančni vložek v izgradnjo elektrarne, ne glede na vse, kar visok.je pametno razmisliti, komu boste izgradnjo zaupali. Eno izmed vodilnih podjetij na področju sončne energije, ki je vredno zaupanja, je tudi Sol Navitas. Gre za izkušenega in 100% zanesljivega izvajalca, ki mu boste brez težav zaupali. Na trgu so že od leta 2008, s svojimi dolgoletnimi izkušnjami pa so rešili že marsikateri energetski problem svojih strank. Z njimi ostanejo dolga leta in so jim vedno na voljo za nasvete ali pomoč. Z njihovo pomočjo bo pretvorba sončne energije v električno kar se da optimalna.

Največja prednost podjetja Sol Navitas pa je postavitev sončne elektrarne na ključ. To pomeni, da so z vami od začetka do konca procesa – vse od začetnega ogleda vaše parcele in hiše, priprave pogodbe in ureditve celotne dokumentacije ter subvencije, do same postavitve ter priklopa in zagona.

Če pogledate na dolgi rok in se zavedate vseh prednosti, ki jih boste imeli vi, nenazadnje pa tudi okolje, potem imate odločitev že na dlani – sončna elektrarna. Izberite najboljšega izvajalca in že naslednji mesec opazite razliko na vaši položnici za elektriko.

Rate this post