WordPress tečaj za učinkovita spletna mesta

Če želite sami izdelati in upravljati s spletno stranjo, blogom ali spletno trgovino, je WordPress tečaj idealna priložnost, da se tega tudi naučite tako v praktičnem, kot v teoretičnem smislu. Odprtokodni sistem nudi poenostavljeno upravljanje vsebin, zato direktno pisanje kode in učenje zapletenih programskih jezikov tu ni potrebno.

Poslovno izobraževanje za razvoj spletne strani WordPress tečaj, je idealna priložnost, da se boste naučili  z uporabo različnih spletnih orodij zgraditi in objaviti spletno stran, ki bo učinkovita tako iz vidika dizajna, kot iz strani vsebine in optimizacije. Ključno je, da boste znali implementirati različne komponente spletnega oblikovanja, zato da boste privabili čim več novih bralcev in kupcev.

Zakaj izbrati odprtokodni sistem za vašo spletno stran?

Velika prednost odprtokodnega sistema za upravljanje vsebin je v tem, da boste novo vsebino lahko objavljali povsem enostavno s pomočjo urejevalnika objav v nadzorni plošči. Ob enem lahko tudi staro vsebino povsem enostavno in hitro urejate in posodabljate, ter v njej spreminjate in dodajate elemente v menijski strukturi po meri. To je še posebej uporabno za spletne trgovine, v kolikor boste želeli na stran dodajati nove izdelke in spreminjati opise izdelkov ter vaše akcijske cene.

Ustvarite si lahko tudi lastne navigacijske menije ter enostavno spremenite videz in dizajn spletnega mesta. Prav tako lahko izbirate med tisočimi temami, pri čemer lahko posamezne elemente dodajate v prilagojene strukture. Pomembna prednost so tudi vtičniki, pri čemer vas bo tečaj naučil, kako spletni strani dodajati funkcionalnost, saj vtičniki ponujajo najrazličnejše možnosti za nadgradnje in razširitve funkcionalnosti.

WordPress tečaj namenjen vsem, ki želite urejati vsebine sami

Izobraževanja za razvoj spletnih strani so namenjena vsem, ki si želite sami zgraditi spletno stran za vaše podjetje, če ste zaposleni v marketingu ali administraciji. Poleg tega so delavnice odlična izbira za vse, ki si želite vsebine urejati sami, ne da bi za to morali najeti in plačevati različne strokovnjake. Na platformi lahko postavite tako predstavitveno spletno stran kot spletno trgovino ali blog.

Za udeležbo na izobraževanjih vam ni potrebno poznati različnih specifik internetnih tehnologij in tehničnih usmeritev odprtokodnega sistema, saj WordPress tečaj ni namenjen programiranju in razčlenjevanju poznavanja programskega jezika. Naučili se boste, kako uporabljati orodje CMS, ki vam omogoča, da vsebine, kot so besedila, slike in posnetki, dodajate in spreminjate na povsem enostaven način, ki je podoben urejanju vsebin v Word dokumentu.

Strokovnjaki vas naučijo kako izdelati in urejati spletno stran

Pri izbiri najbolj ustreznih delavnic za učenje izdelave in urejanja vsebin na spletni strani, je dobro izbrati predavatelje, ki so tehnično podkovani v svoji stroki in imajo izkušnje z razvojem spletnih strani na odprtokodnem sistemu. Hkrati je pomembno, da boste na izobraževanju dobili dovolj kakovostnega gradiva za učenje in ponavljanje snovi vključno s praktičnimi primeri, s katerimi se boste ukvarjali tudi na predavanjih, saj so vaje pri učenju ključnega pomena.

Kakovostni izobraževalni programi so usmerjeni k temu, da med udeleženci in predavateljem poteka nenehen dialog, zato da boste lahko zastavljali različna vprašanja. Družba za poslovna izobraževanja na področju digitalnega marketinga OpenIT, vam tako preko svoje strani nudi prijavo na WordPress tečaj, ki poteka v Ljubljani. Vsa izobraževanja vodijo strokovnjaki iz prakse, lahko pa se dogovorite tudi za interno izvajanje delavnice v vašem podjetju. 

WordPress tečaj za uporabo orodij za izboljšanje uporabniške izkušnje

Pri postavitvi in nadaljnjem razvoju spletne strani z dodajanjem vsebin, je dobro poznati določena pravila in zakonitosti, ki vplivajo na učinkovitost in zmogljivost same spletne strani. Zato je koristno, da na izobraževanju izveste čim več o on-site in off-site optimizaciji spletnih strani ter o tem, kako vam lahko koristijo sestavni deli strani. Med drugim pa je dobro pridobiti znanje tudi o tem, kako pravilno zasnovati spletno stran, da boste kasneje lahko hitro dodajali vsebine.

Na predavanjih, ki so sestavljena iz praktičnega in teoretičnega dela, boste izvedeli več tudi o tem, katero možnost spletnega gostovanja izbrati, da bo zadovoljila vaše potrebe. Predavatelji vam bodo pokazali, kako izbrati in zakupiti izbrano temo na platformi, omenjeni tečaj pa vas bo seznanil tudi z oblikovalskimi orodji, kot sta Mobile-first in A/B testiranje, ki vam bodo pomagala izboljšati uporabniško izkušnjo in uporabniške vmesnike.

WordPress tečaj s praktičnimi primeri postavitve spletne strani

Na izobraževanju je pomembno, da se naučite celotnega procesa postavitve oziroma izdelave spletne strani, v kar je vključen tudi zakup ustreznega imena domene in izbira paketa za spletno gostovanje. To je na sploh sila pomemben faktor iz vidika optimizacije in hitrosti nalaganja spletne strani. Predavatelji vam bodo tudi pokazali, kako izbrati najbolj ustrezno temo za vašo dejavnost, ki bo odražala vašo blagovno znamko.

Na delavnicah se boste naučili tudi prilagajanja nastavitev po meri, za zagotavljanje funkcionalnosti spletne strani, ki bo privlačna na oko in bo zagotavljala dobro uporabniško izkušnjo za vaše potencialne bralce in kupce. Izvedeli boste tudi kako objaviti samo stran na spletu, WordPress tečaj pa je nenazadnje namenjen tudi učenju o uporabi dodatnih orodij za upravljanje in dodajanje vsebin na vašo spletno stran.

 

Rate this post